DUA ordinari a les Canàries

Si la teva tramesa prové de Ceuta, Melilla o d’algun país que no pertany a la Unió Europea i el seu valor supera els 150€ o conté mercaderia de valor inferior a aquesta quantitat, però que està subjecta a controls sanitaris o a impostos, s’aplicarà aquest procediment ordinari per al qual pot ser necessària la formalització d’un DUA ordinari presentat davant de l’Agència Tributària (AEAT).

En aquests casos, l’enviament pot estar subjecte al pagament de drets aranzelaris d’importació, a més dels tributs canaris corresponents (IGIC, AIEM, RM) i dels Impostos Especials que es requereixin.

Si contractes els serveis de Correos per realitzar la tramitació duanera hauràs d’abonar la tarifa corresponent per la tramitació del DUA Ordinari, custòdia i presentació de l’enviament a la Duana, a més de la tarifa corresponent als tràmits de seguretat fronterera que calgui realitzar quan la Duana així ho requereixi (sanitat, farmàcia o CITES).  

No obstant això, t’enviarem prèviament el pressupost amb totes les despeses que hauràs d’abonar.

Pots designar Correos com al teu representant davant la Duana per despatxar la tramesa i rebre-la al domicili còmodament sense necessitat de desplaçaments. Rebràs una comunicació denominada Duana Avís d’Arribada en què se t’informarà de tres alternatives possibles per despatxar el teu enviament davant de la Duana:

  1. A través de Correos: hauràs d’emplenar el model d’Avís d’Arribada amb les dades que es requereixen i enviar-lo a l’adreça electrònica que apareix al document.
  2. A través del web: hauràs d’accedir amb la teva signatura o DNI digital a la seu electrònica de la AEAT, seleccionar el formulari simplificat i, una vegada s’hagin ingressat a l’AEAT els tributs corresponents, enviar-nos el document d'aixecament. Una vegada el rebem juntament amb el pagament de la nostra tarifa, procedirem al lliurament de l’enviament al teu domicili.
  3. A través d’un altre agent de duanes: l’agent de duanes que has escollit haurà d’abonar les despeses en concepte de cessió documental amb caràcter previ al lliurament de la tramesa al teu domicili.

La Duana té potestat per inspeccionar o retenir els enviaments amb mercaderies i per aplicar els controls que consideri necessaris sempre que ho cregui oportú.