Decàleg de seguretat

1.     No utilitzis xarxes wifi públiques o sense autenticació a la lleugera: pots estar exposant les teves contrasenyes o les dades personals i bancàries.

2.     Verifica que la connexió a internet que estàs fent servir és segura i que no avisa de perills i errors.

3.     Utilitza contrasenyes robustes que continguin lletres, números, símbols, majúscules i minúscules. A més, no les comparteixis ni les deixis anotades en llocs visibles.

4.     Instal·la les últimes actualitzacions per al dispositiu i fes servir sempre programari amb llicència de repositoris oficials.

5.     Desconfia dels correus electrònics o SMS que sol·licitin dades personals, moviments bancaris o que provinguin de fonts dubtoses.

6.     No facilitis informació confidencial per correu electrònic, SMS o trucada telefònica.

7.     Presta atenció als correus que contenen arxius adjunts o executables: no els obris mai ni els executis sense posar-te en contacte amb l’entitat que suposadament t’envia el correu.

8.     Ves amb compte amb els enllaços inclosos en correus o SMS: passa el ratolí per sobre de l’enllaç per verificar a quina adreça et reenvia.

9.     Esborra les galetes de l’ordinador per no emmagatzemar informació no desitjada. Pots trobar informació sobre com fer-ho aquí.

10. No facilitis informació personal en XS ni facis publicacions indicant on estàs passant les vacances, on treballes o a quina escola van els teus fills.

En definitiva, aplica el sentit comú i sigues previngut: la teva seguretat és el més important. 

Encara tens dubtes?

Atenció personal a les nostres oficines

Si vols atenció presencial, pots anar a qualsevol oficina de Correos.

Tractament de dades

Si tens cap dubte sobre el tractament de dades de caràcter personal, escriu-nos.