Verificador de correu electrònic

Lluitem contra el frau

Ja tens el teu codi de verificació? Només has de fer tres passos més: introdueix la teva adreça electrònica, escriu el codi que t’hem enviat i prem COMPROVA.

Per la teva seguretat, comprova les teves comunicacions

Si tens dubtes amb la resposta que t’ha donat el verificador, consulta les preguntes freqüents o el nostre espai de Seguretat de la informació. 
SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ
Preguntes freqüents

Què és el Verificador de correu electrònic?

El Verificador de correu electrònic és la nova eina digital que hem dissenyat amb l’objectiu de lluitar contra el frau i la suplantació d’identitat. A través d’aquest verificador, podràs comprovar que els correus que reps en nom de Correos són realment nostres. Per a això, hem introduït un codi de lletres i números que identifica totes les comunicacions que emetem per comprovar la veracitat dels missatges. Gràcies a aquesta solució ràpida i senzilla garantim la teva seguretat, ens cuidem de tu. 

Com funciona el Verificador de correu electrònic?

El millor avantatge del Verificador de correu electrònic és que és fàcil d’utilitzar. T’expliquem els passos que cal seguir perquè tu també tinguis cura de la teva ciberseguretat:

 1. Accedeix al Verificador de correu electrònic des d’una de les tres vies que posem a la teva disposició dins del web de Correos: bàner principal, menú Eines o bé des del mateix espai de Seguretat de la informació dins d’Atenció al Client. 
 2. Introdueix la teva adreça electrònica i el codi que apareix a la part final del correu que has rebut.
 3. Prem COMPROVA.
 4. El Verificador de correu electrònic t’indicarà, amb un OK, que el correu és segur.
 5. Si la resposta no és OK, llegeix amb atenció la informació que t’ofereix el sistema i revisa bé els camps introduïts. No sempre es tracta d’un intent de pesca; podria haver-hi algun error en l’adreça electrònica o en el codi que has introduït.
 6. Si totes les dades són correctes i la resposta no és OK, podria ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca.

On puc trobar el codi?

El codi és una combinació de lletres i números que apareix a la part final del correu electrònic que has rebut per part de Correos.

Molt important! No oblidis introduir el codi complet en el verificador per poder fer la comprovació.  

Quines respostes puc obtenir en verificar el meu correu?

Respostes quan no hi ha risc de frau

 • OK. Aquest correu electrònic ha estat enviat per Correos i és segur.

Respostes quan hi ha risc de frau 

 • Molt important! Aquest correu electrònic no ha estat enviat per Correos. Pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta’n més informació.
 • Atenció! Aquest correu electrònic ja ha estat comprovat anteriorment. Si no has estat tu qui ha fet aquesta comprovació, pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta’n més informació.

Com lluita Correos contra el frau?

La lluita contra el frau és una de les principals missions de Correos en l’actualitat. Garantim la digitalització cibersegura del nostre ecosistema i, per a això, hem modificat les nostres comunicacions:

 • Apostem per canals segurs com l’app o el correu electrònic. 
 • Incorporem en els nostres correus electrònics un codi de lletres i número únic perquè comprovis la veracitat dels correus rebuts en nom de Correos. 

Quan s’implantarà aquesta iniciativa?

L’aposta per canals segurs de comunicació i la inserció del codi de lletres i números en els correus electrònics enviats per Correos s’implantaran a partir de l’1 d’abril de 2022. A partir d’aquesta data, estarà disponible la nova eina Verificador de correu electrònic perquè puguis comprovar la veracitat de la comunicació rebuda. 

Què ocorre si rebo un correu electrònic de Correos sense codi?

Alerta! Si a partir de l’1 d’abril de 2022 reps un correu electrònic en nom de Correos sense codi, podries estar davant d’un intent de frau mitjançant pesca, ja que totes les comunicacions de Correos per correu electrònic hauran de disposar del codi de lletres i números. 

Aquest codi és personal?

Sí, aquest codi es genera de manera única i personalitzada per a cada correu electrònic. Sota cap circumstància no és possible que dos correus electrònics comparteixin el mateix codi de verificació. 

Quantes vegades puc verificar el codi?

Important! Una vegada introduït el codi correctament, només podràs comprovar-ne la veracitat en aquell moment. No és possible verificar-ho més d’una vegada. 

Com puc comprovar la veracitat del correu electrònic rebut?

Podràs comprovar la veracitat dels correus electrònics rebuts en nom de Correos a través del Verificador de correu electrònic. Trobaràs aquesta eina al web de Correos.es.

Quines dades he d’introduir en el verificador?

És molt senzill! Només has d’introduir dues dades en el Verificador de correu electrònic: la teva adreça electrònica i el codi de lletres i números que figura a la part final del correu.

Què ocorre si la resposta és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica OK, el correu sí que ha estat enviat per Correos, de manera que pots confiar en el seu contingut. Aquest OK garanteix la veracitat del correu que has rebut!

Què ocorre si la resposta no és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica una altra resposta que no sigui OK... Posa’t en alerta! És probable que es tracti d’un correu fals que podria ser una pesca. Consulta’n més informació.

Encara tinc dubtes: què faig?

Contacta amb nosaltres! A Correos tens sempre a la teva disposició l’espai de Seguretat de la informació per ampliar qualsevol informació sobre pesca o ciberseguretat. Consulta’n més informació.