Tràmits duaners d’importació

Tots els enviaments de mercaderies que entren per Correos a Espanya estan subjectes a control per part de la Duana, al contrari dels enviaments postals que contenen documents o es tracten de missatges personals i actuals remesos entre persones.

Si estàs esperant un enviament internacional, recorda que totes les mercaderies, fins i tot les comprades per internet, poden estar subjectes a restriccions, així com al pagament d’imports duaners i de gestió per part de Correos segons el seu contingut, valor i altres criteris que la Duana aplica als enviaments:

 • Gastos duaners d’importació segons la legislació vigent:
  • Pagament de drets aranzelaris (impost comunitari de la Unió Europea) en funció del contingut de l’enviament.
  • Pagament d’impostos nacionals (IVA) o locals (IGIC, AIEM, IPSI), segons corresponga.
  • Pagament d’impostos especials: tabac, alcohol, etc.
 • Gastos de Correos per gestió i tractament dels enviaments:
  • Tramitació del document únic administratiu (DUA) d’importació tarifa per presentació a la duana.(DUA ordinaris enviaments > 150 EUR)
  • Tarifa per gestió duanera (enviaments ≤ 150 € que no vinguen per IOSS)
  • Gastos derivats dels controls fronterers de seguretat, segons la naturalesa de l’enviament (sanitat, farmàcia, veterinari, etc.).
  • Qualsevol altre gasto derivat de les gestions necessàries per a la gestió duanera de l’enviament.

És fonamental presentar la factura comercial, justificant de pagament per internet per als objectes adquirits en línia o per als enviaments amb mercaderies o qualsevol altre document que, si escau, es puga requerir.

És responsabilitat del destinatari conéixer les condicions d’importació del seu enviament (prohibicions, restriccions, limitacions, etc.) i d’informar-se sobre els documents que poden ser exigits a la seua arribada: factura comercial, certificat d’origen, llicències, autoritzacions especials per a controls fronterers, etc.

Des de Correos posem a la teua disposició una sèrie de servicis que pots contractar perquè siguem el teu representant davant de la Duana, i tots els teus tràmits d’importació es queden resolts sense que hages de moure’t de casa. 

Importació a Espanya d’enviaments postals amb origen en el Regne Unit, tret del territori d’Irlanda del Nord.

Des de l’1 de gener de 2021, perquè Correos puga entregar als destinataris a Espanya enviaments que contenen mercaderia procedents del Regne Unit, llevat del territori d’Irlanda del Nord,  serà necessària la seua presentació a despatx davant de la duana espanyola.

El destinatari haurà de sufragar les despeses corresponents a la tramitació duanera així com el pagament dels tributs que es meriten d’acord amb la normativa duanera vigent (IVA o IGIC a les Canàries) i Impostos Especials. No obstant això, podrà quedar dispensat del pagament d’aranzels quan s’acredite  documentalment que la mercaderia contesa en l’enviament és d’origen Regne Unit, tret del territori d’Irlanda del Nord.

Seguiment enviaments en tràmit d'importació Tarifes

Importació a la Península i les Balears

La introducció en península i les Balears de mercaderia procedent de fora de la Unió Europea, les Canàries, Ceuta i Melilla està subjecta a tramitació d’importació davant de la duana.

MÉS INFO

Importació a les Canàries

Qualsevol mercaderia que s’introduïx a les Canàries està subjecta a tràmits duaners d’importació.

MÉS INFO

Importació a Ceuta

Qualsevol mercaderia importada a Ceuta pot estar subjecta a tràmits duaners d’importació.

MÉS INFO

Importació a Melilla

Correos no exercix cap activitat de representant duaner en este territori.

MÉS INFO

Atenció al Client

Sol·licita més informació

Sol·licita a través d’este formulari la informació que necessites

A les nostres oficines

Si vols atenció presencial, pots anar a qualsevol oficina de Correos.

Troba’ns a Twitter

@CorreosAtiende

Tractament de dades

Si tens algun dubte sobre el tractament dades de caràcter personal, escriu-nos.

Més formes de contacte amb Atenció al Client

Consulta: Avís legal