DUA Ordinari a Canàries

Si l’enviament procedix de Ceuta, Melilla o d’algun país no pertanyent a la Unió Europea i el seu valor supera els 150€ o conté mercaderia de valor inferior a esta quantitat però està subjecta a controls sanitaris o a impostos, s’aplicarà este procediment ordinari, per al qual pot ser necessària la formalització d’un DUA ordinari presentat davant de l’Agència Tributària (AEAT).

En estos casos, l’enviament pot estar subjecte al pagament de drets aranzelaris d’importació, a més dels tributs canaris corresponents (IGIC, AIEM, RM) i dels impostos especials que es requerisquen.

Si contractes els servicis de Correos per a fer la tramitació duanera, has d’abonar la tarifa corresponent per la tramitació del DUA ordinari, custòdia i presentació de l’enviament a la Duana, a més de la tarifa corresponent als tràmits de seguretat fronterera que calga realitzar quan la Duana així ho requerisca (sanitat, farmàcia o CITES).  

No obstant això, t’enviarem prèviament el pressupost amb tots els gastos que has d’abonar.

Pots designar Correos com el teu representant davant de la Duana per a despatxar l’enviament i rebre'l al domicili còmodament sense necessitat de desplaçaments. Rebràs una comunicació denominada Duana Avís d’Arribada on se t’informarà de tres alternatives possibles per a despatxar el teu enviament davant de la Duana:

  1. A través de Correos: has d’omplir el model d’Avís d’Arribada amb les dades que es requerixen i enviar-lo a l’adreça electrònica que apareix al document.
  2. A través del web: has d’accedir amb la teua firma o DNI digital a la Seu electrònica de l’AEAT, seleccionar el formulari simplificat i, una vegada s’hagen ingressat en l’AEAT els tributs corresponents, enviar-nos el document de llevant. Una vegada el rebem juntament amb el pagament de la nostra tarifa, entregarem l’enviament al teu domicili.
  3. A través d'altre agent de Duanes: l’agent de Duanes que has elegit ha d’abonar els gastos en concepte de cessió documental amb caràcter previ a l’entrega de l’enviament al teu domicili.

La Duana té potestat per a inspeccionar o retindre els enviaments amb mercaderies i per a aplicar els controls que considere necessaris sempre que ho crega oportú.