Eleccions al Parlament Basc. 21/04/2024

Pots sol·licitar via web el vot per correu, sense necessitat d’acudir presencialment a una oficina de Correos.

ACCEDIX A LA SOL·LICITUD

Qui pot utilitzar l’aplicació per a la presentació de la sol·licitud electrònica de vot per correu?

  1. Els electors residents a Espanya. Una vegada presentada la sol·licitud via web, si és acceptada per l’Oficina del Cens Electoral, no podràs votar a la mesa electoral el dia de la votació.
  2. Els electors residents a l’estranger que es troben temporalment a Espanya, amb dret de vot en les eleccions convocades.

No poden ser sol·licitats pels electors residents a Espanya que es troben temporalment a l’estranger, ni pels electors residents a l’estranger que ho sol·liciten des del seu país de residència.

Com pots sol·licitar en línia el vot per correu?

Pots utilitzar BakQ per fer la sol·licitud:

Izenpe proporciona una solució mitjançant la Targeta Virtual. Es tracta d’un programari lleuger que, si el descarregues al teu ordinador i tens BakQ, et permetrà fer la sol·licitud electrònica del vot per correu.

També pots utilitzar, com en altres processos anteriors, un certificat DNI Electrònic  (obtindre DNI electrònico un certificat digital vàlid. 

En qualsevol dels casos:

  • Has d'omplir les dades requerides.
  • Firmar electrònicament la teua petició.
  • Descarregar la sol·licitud en finalitzar.

L’Oficina del Cens Electoral ha d’aprovar la sol·licitud per a remetre't, a l'adreça que has indicat en la sol·licitud, la documentació per a realitzar el vot.

Termini de presentació de la sol·licitud

Es pot sol·licitar a partir de la data de la convocatòria i fins el dia 11 d'abril de 2024.

Posteriorment, podràs exercir el dret al vot entregant-ho a una oficina de Correos.

El sol·licitant té de termini per depositar el sobre amb el seu vot fins el 17 d'abril de 2024, en els horaris habituals d’obertura de les oficines postals.

Per a estes eleccions, l’Oficina del Cens Electoral sol·licita que el vot siga lliurat pel mateix elector. En cas de no poder acudir personalment, l’elector podrà autoritzar una altra persona perquè ho faça al seu lloc. Este representant haurà de presentar per a això una autorització, una fotocòpia del document oficial acreditatiu de l’elector i el seu propi document oficial acreditatiu. Per a facilitar esta gestió, Correos en facilita a tots els electors una autorització model. Baixa-la ací.

 

Sol·licita el teu vot per internet a través de la nostra pàgina web o acudint a qualsevol oficina de Correos.
Una vegada hages realitzat la petició, enviarem la teua sol·licitud a l’Oficina del Cens Electoral (OCE), qui et remetrà la documentació necessària per poder votar per correu.
Entrega el vot a l’oficina de Correos. Nosaltres entregarem el vot a la mesa electoral corresponent el dia de les eleccions.