img-laptop

Eleccions Catalunya 2021: Sol·licitud electrònica de vot per correu

Pots presentar via web la sol·licitud del vot per correu, sense necessitat d’acudir presencialment a una oficina de Correos.

ACCEDIX A LA SOL·LICITUD

Qui pot utilitzar l’aplicació per a la presentació de la sol·licitud electrònica de vot per correu?

  1. Els electors residents a Espanya. Una vegada presentada la sol·licitud via web, si és acceptada per l’Oficina del Cens Electoral, no podràs votar a la mesa electoral el dia de la votació.
  2. Els electors residents a l’estranger que es troben temporalment a Espanya, amb dret de vot en les eleccions convocades.

No poden ser sol·licitats pels electors residents a Espanya que es troben temporalment a l’estranger, ni pels electors residents a l’estranger que ho sol·liciten des del seu país de residència.

Com pots sol·licitar en línia el vot per correu?

Cal disposar d’un certificat IDCAT (com obtindre'l), T-CAT, DNI electrònic  (obtindre DNI electrònico un certificat digital vàlid. 

  • Has d'omplir les dades requerides.
  • Firmar electrònicament.
  • Baixar la sol·licitud.

L’Oficina del Cens Electoral ha d’aprovar la sol·licitud per a remetre't, a l'adreça que has indicat en la sol·licitud, la documentació per a realitzar el vot.

Termini de presentació de la sol·licitud

Es pot sol·licitar a partir de la data de la convocatòria i fins al dia 4 de febrer de 2021.

Posteriorment, podràs exercir el dret al vot des del domicili propi entregant-li al carter el sobre amb el vot el dia que et duga la documentació.