ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Puentes de España. Puente de Besalú

  • Data d'emissió: 04/05/2013
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 57,6 x 40,9 mm (Horizontal)
  • Efectes en plec: 16
  • Valor postal dels segells: 2 €
  • Tiratge: 280.000
  • Dentat: 13 3/4 (horizontal) y 13 1/4 vertical

La sèrie Ponts d’Espanya dedica aquesta emissió al pont de Besalú (Girona), un dels més característics de l’època medieval.

10520131

El pont de Besalú es troba a la vila medieval del mateix nom, a la província de Girona. Es va començar a construir en el segle XI per salvar el riu Fluvià i establir les comunicacions entre la vila i l’altra riba del riu. Consta de set arcs apuntats distribuïts al llarg de 145 metres que al mig formen un angle oblic que el divideix en dos trams. A la part que dóna accés a la ciutat s’aixeca una torre de caràcter defensiu, construïda a mitjan segle XIV, des d’on es mantenia la vigilància del pas i s’obligava els viatgers i comerciants que hi transitaven a pagar un peatge. Al mig del pont i en el pronunciat angle oblic es va edificar, alhora que l’anterior, una segona torre defensiva força més elevada i oberta a la part inferior per un arc apuntat.

El pont romànic té uns cinc metres d’amplada i ha sofert inundacions, riuades i conflictes devastadors al llarg dels segles, per aquest motiu es va haver de reformar en els segles XIV i XVII. Durant la Guerra Civil Espanyola va ser volat parcialment i en la dècada del 1960 es va reconstruir íntegrament seguint l’estructura i l’estètica originals. En èpoques més recents, s’ha construït en paral•lel un pont de formigó per al trànsit rodat i l’històric pont medieval s’ha conservat per als vianants.

Besalú, situada a la comarca de la Garrotxa, és una de les localitats més turístiques de la província de Girona, on l’art i la història es fonen per donar pas a un atractiu casc històric. Els carrers porticats, el pont, els banys jueus i les esglésies romàniques formen un conjunt medieval de primer ordre. L’any 1966, aquesta vila va ser declarada “Conjunt historicoartístic nacional”.

Comparteix-lo a les teves xarxes