ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CENTENARIOS 2013

  • Data d'emissió: 07/05/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal) y 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25 (horizontal) y 50 (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,52 €
  • Tiratge: 300.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Amb aquesta emissió es commemoren dos centenaris amb característiques ben diferents: el Centenari de l’aviació a Canàries i el Centenari del Club Deportivo Basconia i Baskonia Mani Taldea, de Basauri (Biscaia)

30520131

L’aparició de l’aeronàutica a les illes Canàries va tenir un significat especial en establir-s’hi un nou mitjà de transport i una nova via de comunicacions. A causa de la seva situació geogràfica, en ple oceà Atlàntic, les comunicacions a l’arxipèlag canari es limitaven a aquelles que procedien de la navegació, de manera que l’arribada de l’aviació va comportar un avenç significatiu per als illencs i per al desenvolupament econòmic i social de la zona.

El primer vol d’un aeroplà a motor a Canàries es va veure el 30 d’abril del 1913, quan el pilot francès Léonce Garnier i el pilot de guerra canari Jaime Company Escandell van volar sobre la pista habilitada a Los Llanos de Guanarteme, actualment integrats al municipi de Las Palmas de Gran Canaria.

L’avió, un Bleriot XI fabricat amb estructures de fusta, tubs d’acer i roba engomada, va arribar fins a l’illa en vaixell. Assolia una velocitat de 110 quilòmetres/hora. L’any 1919 va arribar a Canàries el primer avió pels seus propis mitjans: l’hidroavió de Lefranc. Fins al 1924, però, no hi van arribar els primers avions, que van aterrar a l’erm de Gando. Cent anys després, totes les illes tenen infraestructures aeroportuàries i Canàries és la comunitat amb un nombre més elevat d’aeroports.

El segell, dissenyat per Pep Carrió, reprodueix el vol del primitiu aeroplà.

30520132

L’any 1913 es va fundar a Basauri el Club Deportivo Basconia que agrupava esports com ara el futbol, el muntanyisme, l’atletisme i la natació, dels quals van sobreviure els dos primers. La secció de muntanya, Baskonia Mendi Taldea, va ser un dels clubs més importants que va veure truncada la seva activitat per la Guerra Civil. A partir del 1953 va ressorgir amb noves generacions de muntanyencs que han fet expedicions a l’Himàlaia, els Andes, els Alps, els cims d’Euskalerria i de la península Ibèrica.

El centenari equip de futbol Club Deportivo Basconia o Baskonia, de Basauri, és el segon filial de l’Athletic Club de Bilbao i una baula més de la cadena de formació del seu planter. Disciplinat i constant, al llarg d’un segle va viure la seva època daurada en la dècada del 1950 quan va jugar a la Segona Divisió.

Comparteix-lo a les teves xarxes