ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES 2013

  • Data d'emissió: 04/07/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (horizontal) y 28,8 x 40,9 mm (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,90 €
  • Tiratge: 300.000 de cada motivo

Tres figures del món eclesiàstic passen a formar part de la sèrie Personatges

10720131

Fra Rosendo Salvado y Rotea (Tui, Pontevedra, 1814-Roma, Itàlia, 1900) va ser un monjo benedictí, missioner i primer abat de la diòcesi de Nova Núrsia, a Austràlia Occidental. Quan tenia 15 anys va ingressar a l’orde de sant Benet, en què va estudiar humanitats i música. L’any 1835, amb la desamortització de Mendizábal, va ser exclaustrat i traslladat al monestir de Cava, a prop de Nàpols (Itàlia), on va ser ordenat sacerdot l’any 1839. Atret per les missions, amb el monjo José Benito Serra, va marxar cap a Austràlia, on van fundar Nova Núrsia. Va dedicar tota la seva vida a la protecció i l’evangelització dels indígenes, als quals va ajudar a construir camins, pous i escoles infantils. Va tornar diverses vegades a Europa per aconseguir mitjans econòmics i humans. Va morir en el seu últim viatge a l’església de Sant Pau Extramurs de Roma i les seves restes es van traslladar a l’abadia de Nova Núrsia.

10720132

Sant Josep de Cupertino o Copertino (1603-1663) va ser un frare italià i aquest any se celebra el 350 aniversari de la seva mort. Va ingressar al convent dels franciscans de La Grosella, a prop de Copertino, on va ser ordenat religiós el 1625. Durant 10 anys va exercir com a sacerdot en aquesta última localitat. L’any 1753 va ser beatificat per Benet XIV i el 1767 va ser canonitzat per Climent XIII.

En el sello se reproduce al Santo elevado por los ángeles que figura en la bóveda de la entrada a la Basílica de Santa María de las Nieves, en Copertino (Italia).

10720133

San Telmo és el nom amb què es coneix popularment Pedro González Telmo, nascut a Frómista (Palència) cap al 1190 i mort a Tui (Pontevedra) el 1246. Va estudiar a la Universitat de Palència al costat del seu oncle, el bisbe de la ciutat. Va ingressar al convent dels dominics i va destacar per la seva cultura i loquacitat. Va ser confessor del rei Ferran III, el Sant, i capellà militar. Va abandonar la cort per predicar a Galícia i el nord de Portugal, on va ocupar el priorat de Guimaraes. Quan ja era gran es va retirar a la diòcesi de Tui-Vigo, on va morir quan anava en peregrinació a Santiago. L’any 1741 va ser declarat sant pel papa Benet XIV.El segell reprodueix la imatge de San Telmo i la portalada gòtica de la catedral de Tui, d’on és patró.

Comparteix-lo a les teves xarxes