ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

AÑO JUBILAR MARIANO

  • Data d'emissió: 21/05/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,90 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

Es commemora l’Any Jubilar Marià de la Mare de Déu del Rocío, a Almonte (Huelva), amb l’emissió d’un segell que reprodueix la imatge engalanada de la Mare de Déu. La celebració de l’Any Jubilar Marià, que té lloc entre l’agost del 2012 i el setembre del 2013, ha estat declarada pel papa Benet XVI.

40520131

El jubileu és un esdeveniment religiós que celebra l’Església catòlica des de l’any 1300 i que comporta la peregrinació fins a un lloc de culte per obtenir la indulgència plenària després d’haver complert determinats ritus i obligacions.

Cada any, el dilluns de Pentecosta, que és una festa variable, se celebra a l’aldea d’El Rocío (Huelva) la romeria o festa del “Rocío Grande” dedicada a la Mare de Déu del Rocío. La festa, de caràcter religiós i festiu, aplega romeus arribats de tot arreu.

La celebració de l’Any Jubilar Marià coincideix amb el trasllat de la Mare de Déu en processó des de l’aldea d’El Rocío fins al poble d’Almonte. Aquest trasllat es fa cada set anys. Al llarg de 15 quilòmetres de distància i pel camí del Coto de Doñana, els habitants d’Almonte duen a les espatlles la Blanca Paloma, nom que donen popularment a la seva patrona. La imatge roman a Almonte durant nou mesos i després torna a l’ermita del Rocío.

La Mare de Deú del Rocío és una talla completa de finals del segle XIII. Va vestida amb rics brocats i teles brodades amb detalls de gran bellesa i se li afegeixen guarniments d’orfebreria, com ara la mitja lluna, el ceptre i la corona. Els anys en què és traslladada al poble d’Almonte, la imatge duu un vestit de viatge, que es coneix com el vestit de pastora, amb faldilla acampanada i capa curta sobre les espatlles. Duu els cabells pentinats amb tirabuixons sota un barret adornat amb flors i cintes de seda. El Nen també va vestit de pastoret.

L’Any Jubilar Marià és un esdeveniment especial en què als valors religiosos s’uneixen aspectes culturals, turístics i tradicionals d’Andalusia.

El segell ha estat dissenyat per l’Estudio Manuel Ponce.

Comparteix-lo a les teves xarxes