ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES 2013. Emilio Aragón. Miliki.

  • Data d'emissió: 13/06/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. ( vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

El popular pallasso Miliki, un dels més estimats per diverses generacions de nens, s’afegeix a la sèrie Personatges amb què es recorden aquells que formen part del nostre patrimoni històric i cultural.

40620131

Cap a l’any 1973, Los payasos de la tele van fer la seva primera aparició a la petita pantalla amb la salutació “¿Cómo están ustedes?”. Era el principi de l’espectacle infantil que continuava amb historietes i cançons. Durant una dècada va entretenir els més petits de la casa. Els protagonistes de la història eren els germans Aragón, Gaby, Fofó i Miliki, als quals es van unir anys més tard els seus descendents Fofito i Milikito.

El menor dels germans i protagonista del segell, Miliki, es deia Emilio Aragón Bermúdez (Carmona, Sevilla, 1929-Madrid, 2012). El seu pare i els seus oncles havien estat els famosos pallassos Emig, Pompoff i Thedy, dels quals va aprendre la gràcia del circ i l’amor per l’espectacle.

Miliki i els seus germans Gaby i Fofó van començar a actuar al circ amb la seva germana Rocío la bailaora. L’any 1939 es van incorporar al circ Price i el 1945 van emigrar a Cuba, on van assolir un gran èxit en un programa de televisió. Durant més de 25 anys van treballar a Amèrica. Puerto Rico, Mèxic, Veneçuela, Estats Units i Argentina van ser alguns dels llocs en què el públic els va aclamar.

Quan van tornar a Espanya van començar la seva trajectòria, l’any 1973, a TVE amb l’estrena del programa El gran circo de TVE, que un any més tard va passar a anomenar-se Los payasos. L’espectacle també va comptar amb Fofito i Milikito. Les gràcies dels pallassos s’acompanyaven amb cançons com ara Susanita tiene un ratón i Hola Don Pepito, que van assolir una gran popularitat.

A més a més de fer de còmic, Miliki tocava la flauta i va estudiar música i composició. Després de la separació de Los payasos es va dedicar a la producció discogràfica i va enregistrar diversos discs amb la seva filla Rita. Va ser autor de llibres, va publicar les seves memòries i va obtenir diversos premis musicals. Els anys 2008 i 2009 va enregistrar els discos titulats A mis niños de 40 años i A todos mis niños, en record d’aquells que durant anys van ser fidels a la seva simpatia i el seu bon humor.

Comparteix-lo a les teves xarxes