ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PUENTES DE ESPAÑA 2013. Puentes de Piedra y del Tajo de Ronda

  • Data d'emissió: 18/06/2013
  • Procediment d'impressió: Huecograbado el Pte. de Piedra y offset el Pte. del Tajo de Ronda
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 74,64 mm (Puente del Tajo de Ronda) y 57,6 x 40,9 mm (Puente de Piedra)
  • Efectes en plec: Puente de Piedra 16 sellos por pliego y Puente del Tajo de Ronda 40 sellos
  • Valor postal dels segells: 1 € ambos motivos
  • Tiratge: 280.000 de cada motivo

Dos ponts de diferents èpoques i característiques constructives, el pont del Tajo, a Ronda (Màlaga), del segle XVIII i el pont de Pedra, a Logronyo, del segle XIX, formen aquest nova emissió de Ponts d’Espanya.

50620131

El pont del Tajo, conegut també com a Pont Nou, és el monument més característic de la ciutat de Ronda (Màlaga). Va ser construït entre el 1751 i el 1793 sobre una gorja de més de 100 metres de profunditat excavada pel riu Guadalevín. Els seus enormes pilars, sobre els quals s’obre un primer arc central que suporta un segon arc molt més elevat i reforçat amb contraforts, s’assenten a la part més fonda del congost. L’obra es completa amb dos arcs laterals més, cimentats sobre la roca. Sobre l’arc central hi ha un espai que durant algun temps es va utilitzar com a presó i que actualment allotja un centre d’interpretació. Uneix el barri antic amb el modern.

El pont de Ronda va ser construït amb carreus de pedra extrets de la gorja del riu i està considerat una obra mestra. Les obres, que van durar més de 40 anys, van ser dirigides per diversos mestres, tot i que el principal director en va ser José Martín de Aldehuela, que també va construir la plaça de toros de Ronda. Les dues construccions són els símbols de la ciutat.

El pont de Pedra, a Logronyo, va ser construït per Fermín Manso de Zúñiga. Es va inaugurar el juny del 1884, té 198 metres de llarg i set arcs recolzats sobre pilars cilíndrics per deixar passar el major volum possible d’aigua del riu Ebre. Anteriorment, al mateix lloc hi havia un altre pont que es creu que va ser construït per San Juan de Ortega, per això també es coneix amb el nom de pont de San Juan de Ortega. A causa dels esfondraments i les fortes riuades, el pont original va ser reconstruït diverses vegades fins que, finalment, es va decidir fer-ne un de nou sobre les restes de l’anterior.

50620132

L’any 1917 l’amplada del pont de Pedra es va ampliar amb la construcció a tots dos costats de voreres de formigó armat per a ús dels vianants, que permeten un major trànsit rodat.

Comparteix-lo a les teves xarxes