ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PUENTES DE ESPAÑA. Puente del Tajo, Puente de Piedra

  • Data d'emissió: 20/06/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

La contraposició d’un modern pont de tirants, el pont de Sancho el Mayor (Navarra), i un altre d’origen romà, el pont de Puentecillas (Palència), forma aquesta emissió de Ponts d’Espanya.

60620131

El pont de Sancho el Mayor a Navarra, passa per sobre el riu Ebre i forma part de l’autovia A-15. Va ser construït el 1978 pels enginyers de camins Javier Manterola i Leonardo Fernández Troyano i respon a la tipologia de pont de tirants. Té una longitud total de 204 metres, una amplada de 29 i una obertura principal de llum de 142 metres, a la qual s’afegeixen dues més de secundàries al marge esquerre del riu. Es va construir amb dovelles prefabricades utilitzant la tècnica d’“avanç en volada” (el pont es va construint en volades que es van afegint successivament). Aquest pont de tirants se sosté des d’una sola torre inclinada, situada a l’eix de la calçada, amb 35 parells de cables bessons. En el seu moment va ser un dels ponts més innovadors quant a disseny i materials.

Es denomina pont de tirants aquell el tauler del qual està suportat per cables rectes o inclinats (tirants) fixats als pals. Ocupen un punt intermedi entre els ponts d’acer de contrapès i els ponts penjants. Aquest tipus de pont es va començar a construir cap a finals del segle XIX, però es va generalitzar després de la Segona Guerra Mundial, gràcies al desenvolupament tècnic dels materials i a la potenciació del càlcul de les estructures per mitjà d’ordinadors.

60620132

A la ciutat de Palència, i creuant el riu Carrión, s’aixeca l’històric pont de Puentecillas, el més antic de la localitat. El seu traçat original és d’època romana. Des del segle XI ha patit múltiples modificacions, les més importants de les quals són del segle XVI, quan se’n van definir les línies actuals i es van fer desaparèixer els vestigis del pont romà. Situat al centre de la ciutat, a prop de la catedral i altres monuments d’interès, s’ha convertit en una zona per passejar i gaudir d’espais verds. A l’entrada del pont hi ha el conegut Bolo de la Paciencia, on les bugaderes recolzaven els cistells de roba mentre conversaven. Durant anys va ser el punt de tertúlia de la ciutat.

L’any 2008, la Junta de Castilla y León va declarar el pont bé d’interès cultural, en la categoria de monument.

Comparteix-lo a les teves xarxes