ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PUENTES DE ESPAÑA. Puente del Dragón. Puente Ingeniero Fdez. Casado

  • Data d'emissió: 25/09/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 74,64 x 28,8 mm (Puente del Dragón) y 40,9 x 57,6 mm (Puente ingeniero Carlos Fernández Casado)
  • Efectes en plec: 40 (Puente del Dragón) y 16 (Puente ingeniero Carlos Fernández Casado)
  • Valor postal dels segells: 1 € (Puente del Dragón) y 2 € (Puente ingeniero Carlos Fernández Casado)
  • Tiratge: 280.000 de cada motivo

10920131

El pont del Drac travessa el riu Guadaíra a la localitat d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla). Va ser construït pels enginyers de camins José Luis Manzanares i Íñigo Barahona i es va inaugurar el 28 de març de 2007. Té una longitud de 123 metres distribuïts en quatre obertures: 43 metres les centrals i 18,5 metres les laterals. Va ser un dels primers ponts figuratius del món i el primer d'Espanya. Emula un drac que surt del turó del castell i travessa el riu nedant. S'inspira en l'arquitectura d'Antoni Gaudí i en el parc Güell de Barcelona. El pont es va construir amb formigó armat i pretesat recobert de trencadís, trossos de ceràmica i rajoles tradicionals, com a part de la circumval·lació d'Alcalá de Guadaíra.

El segell del pont del Drac es basa en una fotografia de D. Leonardo Barahona.

10920132

El pont Enginyer Carlos Fernández Casado, que rep el nom del seu enginyer constructor, s’eleva sobre l’embassament de Barrios de Luna, a la província de Lleó. Va ser construït entre el 1981 i el 1983 com a part de l’AP-66 o autopista Ruta de la Plata. És un pont de tirants, amb una longitud de 643 metres i una amplada de 22 metres, per a quatre carrils de vehicles, i en el seu moment va ser el pont d’aquest tipus més llarg del món. Compta amb dues torres de més de 100 metres d’alçada, que s’obren a la part inferior, amb 27 parells de tirants davanters i 28 parells de tirants posteriors cadascuna. El pont es divideix en tres obertures, la central és de 440 metres i les dues laterals, de 66 metres. A l’obertura central es va instal•lar una articulació lliscant per absorbir els moviments de dilatació.

Carlos Fernández Casado (Logronyo, 1905-Madrid, 1988) ha estat un dels enginyers de camins, canals i ports més prestigiosos i innovadors de la professió. Des del principi de la seva carrera es va especialitzar en estructures resistents de ponts i va investigar nous materials en el seu propi laboratori. Catedràtic de Ponts, va examinar arxius i biblioteques i va recórrer els camins d’Espanya per ordenar i classificar ponts, calçades romanes, aqüeductes i altres obres d’enginyeria civil fins que va aconseguir fonamentar una història de l’enginyeria.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes