ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMÉRIDES 2013 .CREACIÓN DE LA INSPECCIÓN DE LOS SERVICIOS DE LA HACIENDA PÚBLICA

  • Data d'emissió: 11/06/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (Horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,52 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

En l’últim terç del segle XIX es va crear la Inspecció dels Serveis de la Hisensa Pública, en aquell moment, un nou cos de l’Administració de l’Estat al qual es dedica aquest segell de la sèries Efemèrides.

30620131

La Inspecció dels Serveis de la Hisenda Pública s’adscriu al Ministeri d’Hisenda, una institució creada per l’administració borbònica en el segle XVIII, que volia solucionar la greu crisi en què havia entrat el sistema financer de la corona durant el regnat de la casa d’Àustria.

Les reformes socials i polítiques realitzades durant el segle XVIII necessitaven un sistema financer sòlid, de manera que es va iniciar un llarg camí que va durar tota aquella centúria.

Seguint un ordre organitzatiu del Ministeri d’Hisenda, es comprova que en la reforma introduïda el 1845 hi ha l’origen de la Inspecció d’Hisenda. No va ser fins al 1881, però, que es va crear la Inspecció dels Serveis de la Hisenda Pública, com un instrument de millora de la gestió econòmica provincial. L’efecte immediat va ser la creació de les delegacions d’Hisenda.

Actualment, les funcions dels inspectors de la Hisenda Pública s’emmarquen en tot allò relacionat amb la inspecció tributària i financera, tant en l’àmbit individual com en l’empresarial. Aquest col•lectiu de funcionaris forma part dels cossos del Ministeri d’Hisenda i desenvolupen la seva feina als serveis centrals o als serveis territorials.

El segell reprodueix l’encuny de tinta, del 1881, que servia per validar els documents públics administratius emesos per la Inspecció General de la Hisenda Pública en aquella època.

Comparteix-lo a les teves xarxes