ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FAUNA MARINA EN PELIGRO DE EXTINCIÓN

  • Data d'emissió: 03/06/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (horizontales)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 260.000
  • Dentat: 13 3/4

Quatre espècies marines en perill d’extinció, la balena franca comuna, la tonyina, la foca mediterrània i la llampresa de mar, formen aquest full bloc que reprodueix les espècies indicades sobre un bell fons marí.

10620131

La balena franca comuna viu en aigües profundes properes a les costes situades en badies i penínsules. Es troben regularment a l’Atlàntic occidental i ocasionalment, en aigües de l’Atlàntic oriental. Fan entre 14 i 18 metres i el seu pes oscil•la entre les 36 i les 72 tones. El seu cap, en què creixen callositats de color clar d’una mida i un gruix variables, és un terç de la seva longitud. Tenen la mandíbula recurvada i de la boca pengen barbes per les quals passa el plàncton de què s’alimenten. A l’estiu es desplacen cap a les aigües fredes de l’Atlàntic nord i a l’hivern les femelles prenyades emigren cap a aigües subtropicals per parir. Protegida des del 1935.

La tonyina és originària de les dues ribes de l’Atlàntic i del mar Mediterrani. Pot arribar a fer més de 3 metres i superar els 400 quilos de pes. Al llarg de la història l’home sempre l’ha considerat un aliment molt preuat, i a causa d’això l’excés de captures i les males pràctiques l’han dut al caire de l’extinció. Des de l’any 2006 hi ha un pla de recuperació que planteja tancar la pesca en època de reproducció (maig, juny i juliol).

La foca mediterrània viu en aigües del Mediterrani i es troba en estat crític d’extinció. A principis del segle XX, a Espanya, van ser expulsades del litoral més pla i se les va relegar a les zones més accidentades i a la vora dels penya-segats. El seu pelatge és gris fosc i la panxa, més clara. Fan entre 80 centímetres i 2,40 metres i arriben a pesar fins a 320 quilos. S’alimenten de peixos, mol•luscs i pops. Arriben a la maduresa reproductiva quant tenen quatre anys i viuen fins als vint. Les cries neixen a la tardor i entren a l’aigua quan només tenen dues setmanes de vida. Han estat objecte de caça per obtenir-ne cuir, greix i carn. S’ha vist algun exemplar d’aquest animal a les illes Chafarinas.

La llampresa de mar és un peix serpentiforme, amb l’esquelet cartilaginós i la boca sense mandíbula i amb forma de ventosa que li serveix per enganxar-se a les preses de les quals s’alimenta. És una espècie anàdroma, és a dir, que viu al mar i es reprodueix al riu, de manera que té dues fases de cicle vital. Neix al riu, on roman en estat larval durant 5 o 6 anys, i quan es fa adult migra al mar, on viu uns 3 anys més fins que assoleix la maduresa sexual i retorna al riu per fresar.

Comparteix-lo a les teves xarxes