ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CENTENARIO REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FÚTBOL

  • Data d'emissió: 14/10/2009
  • Procediment d'impressió: Calcografía y Offset
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Efectes en talonari: 50
  • Talonaris: 320.000 de cada motivo
  • Valor postal dels segells: 0,32 €
  • Tiratge: 320.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

El Centenari de la Reial Federació Espanyola de Futbol es commemora amb l’emissió d’un segell que recorda el llarg historial d’aquest organisme encarregat de gestionar l’esport futbolístic a Espanya.

CENTENARIO REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE FÚTBOL

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es va fundar l’any 1909 amb el nom de Federación Española de Clubs de Footbol. Els primers anys de la societat van transcórrer paral•lels a la creació d’altres federacions, fins que l’any 1913, a instàncies del rei Alfons XIII, es va acordar unificar-les en la reunió celebrada el 30 de juliol a Sant Sebastià. La nova entitat va néixer definitivament amb el nom de Reial Federació Espanyola de Futbol. Entre els temes que es van tractar a l’assemblea constitutiva hi havia les bases per regir el Campionat d’Espanya i la institucionalització dels campionats organitzats per les federacions regionals com a fase prèvia a la Copa del Rei. L’any 1914, la RFEF va ingressar a l’organisme internacional de la FIFA i el 1920 va aprovar la creació d’una selecció espanyola per poder participar als Jocs Olímpics d’Anvers (Bèlgica) que es van celebrar aquell mateix any.

Segons els seus estatuts, la RFEF és una entitat privada, d’utilitat pública i sense ànim de lucre a la qual correspon “governar, administrar, gestionar, organitzar i reglamentar el futbol en totes les seves especialitats”. Entre les seves nombroses competències hi ha la d’exercir la potestat d’ordenança; controlar les competicions oficials d’àmbit estatal; representar les organitzacions internacionals de la FIFA i la UEFA a Espanya, i representar Espanya a les competicions internacionals; seleccionar els futbolistes que formen els equips nacionals, i fomentar, titular i qualificar els àrbitres i els entrenadors. Sota la coordinació i la tutela del Consell Superior d’Esports, s’encarrega de qualificar i organitzar les activitats i competicions oficials d’àmbit estatal, col•labora en la formació de tècnics esportius i en la prevenció i el control de l’ús de substàncies prohibides, entre altres punts.

El segell representa la figura d’un jugador amb una pilota de futbol i el logotip de l’esdeveniment que es commemora.

Comparteix-lo a les teves xarxes