ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NAVIDAD

  • Data d'emissió: 05/11/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm y 28,8 x 40,9 mm (horizontal y vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,36 € y 0,70 €
  • Tiratge: 300.000 de cada motivo
  • Data d'edició: 05/11/2012

Motiu d’inspiració per a artistes de tots els temps, el Nadal és present a la pintura, l’escultura, la literatura, la música i, també, als segells. La primera sèrie filatèlica dedicada a aquest tema es va posar en circulació l’any 1955 i va aparèixer de nou el 1959. Des d’aleshores, ininterrompudament, la filatèlia emet anualment aquesta sèrie que, en el culte cristià, commemora el naixement de Jesús.

NAVIDAD 2012

La festa de Nadal ja se celebrava des de temps remots com a culte al solstici i al renaixement de la natura, i sembla que l’any 350 el papa Juli I va demanar que el naixement de Jesucrist se celebrés el 25 de desembre en el calendari cristià. Durant l’edat mitjana, i per donar solemnitat a la festivitat, es duien a terme representacions populars del misteri acompanyades de cants de nadales al so d’instruments pastorívols com el corn, la pandereta, el xiulet i la simbomba. Actualment, el Nadal continua sent una de les festes més arrelades a la societat, i s’hi barreja l’aspecte religiós amb la tradició de convivència familiar. Tant als països d’occident com a bona part d’orient, en època nadalenca les ciutats se solen adornar amb llums de colors, garlandes i guarniments.

La sèrie, formada per dos segells, fa referència al Nadal o a la Nativitat amb sengles imatges del passat i del present.

El primer segell reprodueix L’Adoració dels Reis d’Orient, una pintura mural dels segles XIII i XIV que hi ha a la capella de Sant Martí o Capilla del Aceite, a la catedral vella de Salamanca. Aquesta capella està situada als peus de la catedral i els seus murs estan adornats amb pintures policromades. Als baixos hi ha els sepulcres de diversos bisbes, com ara el de Rodrigo Díaz, situat sota l’esmentat fresc de L’Adoració. El 1996, la sèrie Nadal ja va dedicar un segell al Naixement, amb la reproducció d’una pintura sobre taula procedent del Museu Diocesà de la catedral vella de Salamanca.

NAVIDAD 2012

La imatge actual de la maternitat, com a al•lusió a la Nativitat, es recull a l’oli del pintor extremeny J. Carrero. Simbòlicament, i com a interpretació del tema nadalenc, l’autor plasma l’abraçada protectora i tendra d’una mare al seu fill.

Comparteix-lo a les teves xarxes