ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

AMÉRICA UPAEP. MITOS Y LEYENDAS

  • Data d'emissió: 08/11/2012
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: Tamaño del sello 28,8 x 40,9 mm (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,85 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 ¾

La Unió Postal de les Amèriques, Espanya i Portugal (UPAEP) és una organització que té com a objectiu la funció integradora dels països que la formen pel que fa a temes postals i a la modernització dels serveis. Cada any, les administracions de correus d’aquesta organització emeten un segell amb un tema en comú que, aquesta vegada, està dedicat a Mites i llegendes.

AMERICA UPAEP. MITOS Y LEYENDAS

El tema seleccionat es tria quatre anys abans de cada emissió, prèvia consulta als països membres, i ha d’estar orientat a destacar els aspectes socioculturals i a promoure la identitat pròpia de cada territori. Els països il•lustren lliurement els seus segells, tret de quan s’acorda emetre un “motiu únic en comú”, i han d’incloure el logotip de la Unió que diu: América-Upaep.

El correu espanyol inclou a la sèrie Mites i llegendes la història de Los amantes de Teruel, escrita i reescrita per múltiples autors al llarg dels segles. La versió més coneguda és la de Juan Eugenio de Hartzenbusch, estrenada com a drama històric el 1837. Basant-se en aquesta versió, el músic Tomás Bretón va compondre un llibret i va dur la història a l’òpera en quatre actes, que es va estrenar a Madrid el 1889.

Los amantes de Teruel transcorre en el segle XIII i explica la història de dos joves que moren per amor. El jove Diego Marcilla pertany a una família de bon llinatge vinguda a menys, mentre que Isabel de Segura és de família menys important, però pròspera i rica. Amics des de petits, amb el pas dels anys s’enamoren i decideixen casar-se, però el pare d’Isabel s’hi nega i anteposa la riquesa a l’amor. El jove marxa a la guerra per buscar fortuna i acorda amb la seva estimada que, si no torna en el termini de cinc anys, quedarà lliure per casar-se amb un altre. Quan torna en la data acordada, ella s’acaba de casar. Diego li demana un petó de comiat i davant la negativa d’ella, mor als seus peus. El dia del funeral, Isabel va a l’església amb el rostre cobert, s’acosta al fèretre, fa als llavis del seu estimat el petó que li va negar en vida i mor al seu costat.

Realitat o ficció, el cert és que el 1555 es van trobar a l’església de Sant Pere de Terol les mòmies dels amants i un document que donava fe del succés. Actualment, les mòmies es poden visitar al Mausoleu dels Amants.

 

Comparteix-lo a les teves xarxes