ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

RAMÓN RUBIAL

  • Data d'emissió: 27/10/2006
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,57 €
  • Tiratge: 1.000.000
  • Dentat: 13 3/4
  • Data d'edició: 27/10/2006

RAMÓN RUBIAL

Es posa en circulació un nou segell de la sèrie Personatges dedicat a commemorar el Centenari del naixement de Ramón Rubial.

La vida de Ramón Rubial es va iniciar el 28 d’octubre de 1906 a la localitat biscaïna d’Erandio. Allà es va formar com a torner a l’Escola d’Ars i Oficis i, quan tenia poc més de 14 anys, va començar a militar en el Sindicat Metal•lúrgic de Biscaia de la UGT amb les il•lusions posades en construir un futur millor per als treballadors. L’any 1922 es va incorporar a les Joventuts Socialistes i va començar a compaginar la seva vida laboral d’obrer metal•lúrgic amb una intensa activitat política i sindical.

Implicat de ple en les lluites socials per millorar les condicions de vida de la classe obrera, Ramón Rubial va pagar cara la seva participació en les activitats revolucionàries de l’octubre del 1934 i en la defensa de la República durant la guerra civil. El 1937 va ser detingut i va estar a la presó durant gairebé 20 anys. Des que en va sortir, l’any 1956, fins que es va jubilar, el 1976, va treballar en els tallers d’un amic i es va dedicar completament a reorganitzar el PSOE i la UGT des de la clandestinitat, fins i tot arriscant la seva vida i la seva llibertat.

Quan la democràcia va arribar al nostre país l’any 1976 va ser elegit president del PSOE i el 1977, senador per Biscaia a les primeres eleccions democràtiques. El febrer del 1978 va ser nomenat president del Consell General Basc.

L’any 1990 va impulsar la creació de la Fundación Españoles en el Mundo per “realitzar programes d’assistència adreçats a tots els espanyols independentment del lloc del món en què estiguin… mantenir la presència espanyola en el món a través dels espanyols que resideixen a l’estranger… i, en definitiva, fomentar totes les iniciatives que duguin a la integració plena dels espanyols, tant en el país en què resideixen com a Espanya”. Actualment aquesta institució s’anomena Fundación Ramón Rubial-Españoles en el Mundo. Impulsó, en 1990, la creación de la Fundación Españoles en el Mundo para “realizar programas de asistencia dirigidos a todos los españoles en cualquier parte del mundo en que se encuentren ... mantener la presencia española en el mundo por medio de los españoles que residan en el extranjero ... y, en definitiva, fomentar cuantas iniciativas lleven a la integración plena de los españoles, tanto en el país en que residen, como en España”. En la actualidad esta institución ha pasado a llamarse Fundación Ramón Rubial-Españoles en el Mundo.

Ramón Rubial va morir el 24 de maig del 1999 i va deixar darrere seu una profunda empremta política i l’exemple de tota una vida consagrada als seus ideals. Per il•lustrar el segell s’ha triat un primer pla del personatge en la seva última època.

Comparteix-lo a les teves xarxes