ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PATRIMONIO NACIONAL. Tapiz. Dido despide a Eneas (Siglo XVII)

  • Data d'emissió: 16/05/2011
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 457,6 x 40,9 mm. (horizontal)
  • Mida del full bloc: 144 x 115 mm. (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 2,84 €
  • Tiratge: 280.000 hojas bloque
  • Dentat: 113 ¼ (horizontal) 13 ¾ (vertical)
  • Tiratge bloc: 280.000 hojas bloque

La imatge d’aquest full bloc reprodueix un fragment del tapís de la sèrie “Dido i Enees” que pertany a la col•lecció del Palau Reial de Madrid i se centra en el passatge en què “Dido acomiada Enees”.

20520111

El tapís està confeccionat amb seda i llana i manufacturat a Brussel•les, concretament per Gerard Peemans (cap al 1660), un dels millors tapissers de l’època.

El poeta romà Virgili (segle I aC), a la seva obra l’Eneida, ens explica la tràgica història d’amor entre Dido i Enees. Una història d’amor i abandonament. El mite narrat per Virgili ens fa saber que quan els troians arriben a Cartago són rebuts per la seva reina, Dido. En aquell moment, Dido coneix el príncep i heroi troià, Enees.

Venus pacta amb Juno que Dido i Enees s’uneixin en matrimoni i regnin junts a Cartago. La deessa Juno organitza una cacera i durant aquesta es desferma una tempesta que duu la parella a refugiar-se en una cova. Allà esclata la passió entre els amants. Els déus, però, tenien un altre destí per a Enees i envien Mercuri, el seu missatger, perquè li digui que ha de marxar amb la missió de fundar una nova ciutat, Roma. Un cop Enees ha marxat de Cartago, Dido cau en una profunda desesperació que la duu a suïcidar-se. A partir d’aquest moment, es genera entre Roma i Cartago un odi etern.

El tapís que reprodueixen el full bloc i el segell té com a tema Dido acomiadant-se d’Enees. La reina de Cartago apareix al centre, asseguda al seu tron, envoltada de dames i personatges de la seva cort. Dido mostra la seva mà dreta en senyal d’acomiadament d’Enees, la impressionant figura del qual, abillada amb vestimentes de guerrer s’aprecia a l’esquerra de la composició, mentre que a la dreta, amb la finalitat d’aportar perspectiva al tapís, hi ha un jardí adornat amb una estàtua i altres elements classicistes. Aquest tapís, realitzat en el segle XVII, està envoltat d’una sanefa a les vores decorada amb fruites, elements florals i vegetals, a més de petits genis que duen garlandes.

Comparteix-lo a les teves xarxes