ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Centenarios

  • Data d'emissió: 20/10/2005
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado engomado fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical) y 40,9 x 28,8 mm.
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 2,21 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Dos segells commemoren el 500 aniversari de la fundació de La Orotava i els 150 anys de les primers emissions de segells espanyols per a Cuba i Puerto Rico.

51020051

Situat als peus del Teide, al nord de l’illa de Tenerife, trobem el municipi de La Orotava, una població que celebra els 500 anys de la seva fundació. La seva història està vinculada a l’arribada de l’Adelantado Alonso Fernández de Lugo a l’illa. Després de comprovar la fertilitat de la seva extensa vall regada pel riu Aguamansa, no va dubtar a repartir el més productiu d’aquesta zona, que pertany a l’antic Menceyato de Taoro, entre les persones més properes a ell. Quan se’n va assabentar, el rei Ferran el Catòlic va enviar el Licenciado Juan Ortiz de Zárate que va arribar a La Orotava l’any 1506 per posar ordre i fer nous repartiments. En el segle XVI, La Orotava va viure un període de prosperitat gràcies a la seva important producció de sucre, un producte que es va canviar per la vinya quan va decaure. Del seu passat històric, La Orotava conserva un ric patrimoni arquitectònic i de festivitats. Així, al seu casc urbà se situen les esglésies de la Concepción, de San Juan Bautista de Farrobo, l’església i el convent de Santo Domingo de Guzmán, avui Museu d’Artesania Hispanoamericana, l’ermita del Calvario i la casa de los Balcones, a més de nombroses cases senyorials i molins de gofio. Pel que fa a les festes, cal destacar la del Corpus Christi, amb les seves belles i coloristes catifes de flors i terres de colors del Teide i la de sant Isidre amb una multitudinària romeria. El segell reprodueix l’escut i la façana de l’ajuntament, anteposats a la reial cèdula de Felip IV per la qual es va concedir a La Orotava el títol de Villa Exenta

51020052

Es commemoren els 150 anys de les primeres emissions de segells espanyols per a Cuba i Puerto Rico, les dues aleshores possessions espanyoles en què els segells van circular per primera vegada a partir del 1855. Per dissenyar-los es va utilitzar l’efígie de la reina Isabel II, de perfil, i a la part superior hi havia la paraula Correos, el mateix disseny utilitzat en els segells d’Espanya. Els segells es van utilitzar a Cuba fins al 1898, l’any de la intervenció americana i de l’última emissió espanyola. En aquells segells apareixia Alfons XIII i en els d’ara es reprodueix una carta circulada de L’Havana a Santander i un exemplar de ½ reial de plata forta.

Comparteix-lo a les teves xarxes