Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

MICOLOGÍA

  • Data de emisión: 16/10/2009
  • Procedemento de Impresión: Huecograbado
  • Papel: Estucado, engomado, fosforescente
  • Tamaño do selo: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales) Sellos hoja bloque: 57,6 x 40,9 mm. (horizontal)
  • Efectos en prego: 50
  • Valor postal dos selos: 0,32 €
  • Tiraxe: Sellos: 320.000 de cada motivo
  • Dentado: 13 3/4

A emisión dedicada á Micoloxía mostra dous fungos moi comúns e de gran calidade gastronómica: o Cantharellus cibarius e o Boletus pinophilus.

Cantharellus cibarius

É coñecido comunmente como andoa dos piñeiros. O sombreiro pode chegar a medir ata 25 cm de diámetro, ao principio é convexo e finalmente plano, de cor marrón-avermellada con tonalidade caoba. Os tubos son anchos e separables, ao principio brancos, despois amarelentos e finalmente de cor amarela-oliva. O pé é groso e macizo e nalgúns casos o seu grosor supera o diámetro do sombreiro, con cor de tonalidade crema, cuberto por unha retícula. A súa carne é branca e dura (máis branda na madurez) con olor e sabor agradables e de comestibilidade excelente.

Crece desde a primavera ata o outono, coa chuvia, en bosques de piñeiros, aínda que tamén pode encontrárselle baixo frondosas.

É difícil confundilo. Ás veces a diferenciación cos boletus aereus, edulis e reticulatus (todos de comestibilidade excelente), pode ofrecer algún problema, pero ao pinophilus diferénciao a súa tonalidade caoba.

Boletus pinophilus

É coñecido comunmente como andoa dos piñeiros. O sombreiro pode chegar a medir ata 25 cm de diámetro, ao principio é convexo e finalmente plano, de cor marrón-avermellada con tonalidade caoba. Os tubos son anchos e separables, ao principio brancos, despois amarelentos e finalmente de cor amarela-oliva. O pé é groso e macizo e nalgúns casos o seu grosor supera o diámetro do sombreiro, con cor de tonalidade crema, cuberto por unha retícula. A súa carne é branca e dura (máis branda na madurez) con olor e sabor agradables e de comestibilidade excelente.

Crece desde a primavera ata o outono, coa chuvia, en bosques de piñeiros, aínda que tamén pode encontrárselle baixo frondosas.

É difícil confundilo. Ás veces a diferenciación cos boletus aereus, edulis e reticulatus (todos de comestibilidade excelente), pode ofrecer algún problema, pero ao pinophilus diferénciao a súa tonalidade caoba.

Compárteo nas túas redes