ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PINTURA. EMISIÓN CONJUNTA ESPAÑA-AUSTRIA

  • Data d'emissió: 22/10/2009
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales) Sellos hoja bloque: 57,6 x 40,9 mm. (horizontal)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 150 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,62 y 0,78 €
  • Tiratge: Sellos: 310.000 de cada hoja. Hoja bloque: 300.000
  • Dentat: 13 3/4
  • Data d'edició: 22/10/2009

En aquesta ocasió, la pintura és la tècnica artística triada per a l’emissió conjunta que es fa entre Espanya i Àustria. Per il•lustrar-la, el millor tema que es podia escollir és el que històricament va unir tots dos països i del qual ja aleshores es va fer ressò el nostre insigne Velázquez quan va dur als seus llenços el cèlebre retrat de la infanta Margarida Teresa. Per celebrar aquest motiu, Correus emet un full bloc que consta de dos segells que reprodueixen un retrat en solitari de la Infanta Margarida Teresa amb vestit blau (part superior) i un altre de la mateixa infanta inclòs al grup de personatges pertanyents a la popular obra de Velázquez, Las Meninas (part inferior).

PINTURA. EMISIÓN CONJUNTA ESPAÑA-AUSTRIA

La infanta Margarida Teresa va néixer a Madrid el 1651 i era filla de Felip IV d’Espanya i de Marianna d’Àustria. Aquesta infanta d’Espanya també va ser emperadriu del Sacre Imperi Germànic quan es va casar l’any 1666 a Viena, a través d’un matrimoni acordat, amb el seu oncle matern, Leopold I, emperador del Sacre Imperi Romanogermànic. Els diversos retrats d’aquesta jove i rossa princesa pintats per Velázquez van servir per fer un seguiment del seu desenvolupament i per informar Leopold de l’aspecte de la seva promesa a la llunyana cort d’Espanya. Margarida Teresa d’Àustria va morir a Viena l’any 1673, quan tenia 22 anys, a conseqüència del part de la seva quarta filla, Maria Anna d’Àustria.

Aquesta emissió, que tal com hem dit, consta de dos segells, presenta en un la Infanta Margarida en blau, un retrat pintat l’any 1659, un any abans de la mort de Velázquez. Es tracta d’un retrat de cort que mostra una princesa de vuit anys d’edat, amb vestit blau fosc i platejat, amb galons d’or i banda daurada. Destaquen sobre un fons ombrívol el seu rostre seriós i els seus cabells rossos. Aquesta pintura a l’oli és propietat del Museu d’Història de l’Art de Viena, mentre que l’altra, Las Meninas, que Velázquez va pintar l’any 1656 és propietat del Museo del Prado. Hi apareix la infanta Margarida acompanyada de diversos personatges, inclòs el mateix pintor, que són observats per Felip IV i Marianna d’Àustria, que es poden veure reflectits en un mirall. Aquí, la infanta tenia cinc anys i apareix vestida amb el mirinyac i la faldilla gris i crema

Comparteix-lo a les teves xarxes