ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EXFILNA 2013

  • Data d'emissió: 20/09/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (horizontal)
  • Mida del full bloc: 105,6 x 79,2 mm (horizontal)
  • Valor postal dels segells: 3,10 €
  • Tiratge: 260.000 Hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾ horizontal

20920131

Des que el 1963 es va celebrar la primera Exposició Filatèlica Nacional (EXFILNA) a Madrid, diferents localitats han estat seu de la mostra anualment. L’edició d’enguany, EXFILNA 2013, se celebra a Lleó i per il·lustrar el full bloc s’ha optat per la conjunció de l’arquitectura moderna, representada per la façana de l’Auditori Ciutat de Lleó, i l’art medieval, amb la basílica de Sant Isidor de Lleó i la imatge de Ferran I, rei de Lleó entre el 1037 i el 1065, extreta del Llibre de les estampes o Liber Testamentorum que es conserva a la catedral lleonesa.

EXFILNA 2013 ha estat organitzada per la Federació Espanyola de Societats Filatèliques (FESOFI) amb el patrocini de Correos y Telégrafos, entre altres institucions. És l’exposició més important de les que se celebren a Espanya.

La ciutat de Lleó compta amb una llarga història que s’inicia en l’època romana. Declarada Patrimoni de la Humanitat i pas obligat del camí de Sant Jaume, registra entre els seus edificis més notables la basílica de Sant Isidor de Lleó, construïda en els segles xi i xii. En el seu origen va ser un monestir dedicat a sant Pelai i, quan s’hi van traslladar les restes de sant Isidor, bisbe de Sevilla, es va canviar la titularitat del temple.

El conjunt arquitectònic de Sant Isidor de Lleó és d’estil romànic. A la part inferior de l’església es troba el panteó reial, on descansen els reis de Lleó. La planta, de tres naus, compta amb capitells i pintures murals del romànic de gran excepcionalitat, i per això es coneguda com la “Capella Sixtina de l’art romànic”.  Les pintures reprodueixen escenes evangèliques i de l’Apocalipsi, personatges del santoral i el calendari agrícola amb els dotze mesos de l’any. Són d’autor desconegut.

L’Auditori Ciutat de Lleó és obra dels arquitectes Emilio Tuñón i Luis Moreno Mansilla. Es va inaugurar el 2002 com a espai cultural per a tota mena de serveis i activitats, com ara música, dansa, teatre i exposicions. L’edifici s’articula en dos volums diferenciats en la forma i les funcions: el principal acull la sala de concerts i el segon, la sala d’exposicions.

Comparteix-lo a les teves xarxes