ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

VALORES CÍVICOS ESCOLARES 2013

  • Data d'emissió: 18/09/2013
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm (H) y 28,8 x 40,9 mm (V)
  • Mida del full bloc: 115 x 144 mm (vertical)
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 280.000 Hojas bloque
  • Dentat: 13 ¾

60920131

            Impartir als nens i joves escolars els Valors cívics que han de regir en la societat és una de les grans actuacions en què tots participem. Des de l’educació a l’escola, els pares, la família i la societat en el seu conjunt, la transmissió dels valors cívics entre els més joves és essencial per aconseguir una convivència lliure, respectuosa i democràtica. En aquest full bloc, de quatre segells, es destaquen valors com ara: la companyonia, el respecte, els esports i la seguretat vial. 

 

            La companyonia és un vincle que s’estableix entre persones que fan coses juntes i és un dels valors necessaris per al desenvolupament personal. Està present a les nostres vides des de la infància, ja sigui a l’escola, a la universitat, en els esports o a la vida laboral. La companyonia implica respecte i confiança en els integrants del grup, ja que no podem oblidar que un company és la persona amb qui es comparteixen vivències, situacions i sentiments en determinats moments.

El respecte és un dels valors fonamentals per a la convivència entre els homes. Suposa l’acceptació i la consideració de les persones o les coses que ens envolten i inclou tots els aspectes de la vida. Com ara el respecte a les idees, a la llibertat d’expressió, a les religions, al color de la pell, a l’edat, a les lleis i les normes socials, sense oblidar el respecte a la natura, als animals i al medi ambient.

L’esport és un altre dels valors cívics que cal promoure des d’una edat primerenca i que influeix en el desenvolupament de la persona. L’esport implica esforç, superació, autodisciplina, treball en equip, regles de joc… És a dir, tota una sèrie de qualitats que engrandeixen la persona. L’educació des de l’esport comporta el respecte i la tolerància i suposa una forma d’integració en el grup. Ja sigui amb finalitat competitiva o de divertiment, en la pràctica esportiva s’adquireixen valors que contribueixen al desenvolupament físic i intel·lectual.

La seguretat vial suposa educar els escolars en el coneixement de les normes més bàsiques de trànsit. Respectar els semàfors, mirar a tots dos costats del carrer abans de creuar-lo, dur casc quan anem en bicicleta o no envair les calçades són regles que cal conèixer. Els nens aprenen del que fan els adults i les seves formes correctes d’actuar a les vies públiques són el millor exemple.

Comparteix-lo a les teves xarxes