ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides

  • Data d'emissió: 05/10/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Valor postal dels segells: 0.37 €
  • Tiratge: 300,000

250 Aniversario de la Creación de Loterías y Apuestas del Estado

La loteria és un dels jocs d’atzar més populars i el més antic tutelat per l’Estat. Es va implantar a Espanya l’any 1763, durant el regnat de Carles III, i per commemorar el 250 Aniversari de la creació de Loterías y Apuestas del Estado, s’emet un segell il·lustrat amb el característic bombo giratori.
            La història de la loteria a Espanya es va iniciar per encàrrec de Carles III al marquès d’Esquilache, ministre d’Hisenda, com una forma de recaptar fons per a la malmenada hisenda pública. Seguint el model que hi havia a Nàpols, el rei va fundar la Lotería Real o Lotería Primitiva. El primer sorteig es va celebrar el 10 de desembre del 1763, a Madrid. El sistema de la Lotería Primitiva era força complex, ja que el jugador apostava directament triant els números entre l’1 i el 90 i hi havia diferents opcions d’apostes. Des de l’inici es va establir que l’Estat donaria una part de la recaptació a hospitals, hospicis i centres de beneficència.
            Durant la guerra de la Independència, per incrementar els fons del tresor públic, el ministre del Consell i Cambra d’Índies, Ciríaco González de Carvajal, va proposar al govern de Cadis implantar el model de loteria que hi havia a Mèxic. El nou sistema de la Lotería Moderna o Nacional consistia en la venda de bitllets amb els números impresos, similar a l’actual. Les corts de Cadis van aprovar la proposta i el 4 de març del 1812 es va celebrar el primer sorteig al núm. 10 de la plaça de Sant Antonio, a Cadis. Després de la retirada de les tropes franceses, la Lotería Moderna va traslladar la seva seu a Madrid, on es va celebrar el primer sorteig el 28 de febrer del 1814.
La Lotería Primitiva i la Lotería Moderna o Nacional van coexistir fins al 1862, quan es va suprimir la primera. L’any 1985 es va tornar a establir la Lotería Primitiva, que actualment té una gran acceptació.
Amb el pas dels anys es van introduir progressivament sortejos extraordinaris, els més importants dels quals són el de Nadal i el del Nen. S’han fet altres sortejos de forma puntual a favor de la reconstrucció de ciutats, per a la celebració d’exposicions o per a ajudes socials. Així, l’any 1924, es va organitzar per primera vegada el sorteig de la Creu Roja.
Altres jocs i apostes de l’Estat actuals són: la Bonoloto, l’Euromillones, el Gordo de la Primitiva i la Quiniela, entre altres

Comparteix-lo a les teves xarxes