ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Micología

  • Data d'emissió: 08/10/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 300,000

Micología

 
MICOLOGIA
 
 
L’emissió dedicada a la micologia de l’any 2013 està formada per tres bolets de característiques morfològiques i gastronòmiques molt diferents:
AGARICUS XANTHODERMUS, MARASMIUS OREADES i AMANITA PANTHERINA.
AGARICUS XANTHODERMUS. El seu barret pot fer entre 6 i 12 cm de diàmetre; al principi té forma de tronc de con i es va obrint fins que queda gairebé pla; és de color blanc i de vegades presenta tonalitats grisenques; quan es frega agafa un to groc. Les làmines evolucionen del rosa pàl·lid al marró.
El peu pot fer de 5 a 12 cm, és blanc i té un anell membranós. Creix a la tardor, en prats, formant cercles i fileres.
És un bolet tòxic que es pot confondre amb els xampinyons comestibles dels quals es pot diferenciar pel color groc que agafa quan es frega i per la seva olor desagradable. La seva ingestió produeix trastorns gastrointestinals.
MARASMIUS OREADES. És un bolet que se sol conèixer amb els noms de cama-sec o corrioleta. El seu barret fa entre 2 i 6 cm de diàmetre, al principi és semiesfèric i després, pla, de color crema-ocre i amb un petit bony al centre. Les làmines són gruixudes i espaiades. El peu és llarg, del mateix color, prim i estireganyós, difícil de trencar i pot fer fins a 10 cm. Creix a la tardor i durant la primavera en prats, formant rotllanes i fileres amb força exemplars. És comestible i de bona qualitat. Es pot confondre amb un altre bolet similar, el Marasmius collinus, que és tòxic i del qual es diferencia perquè aquest té el peu trencadís i les làmines més atapeïdes.
AMANITA PANTHERINA. També és conegut com a PIXACÀ. És un bolet esvelt i bonic, però metzinós.
Al principi, el seu barret és convex i va evolucionant cap a la forma plana, pot fer fins a 10 o 12 cm de diàmetre, és d’un color entre ocre i marró i està cobert de restes de la VOLVA que el cobria abans de créixer en forma de flocs de neu de color blanc.
Les làmines estan atapeïdes i són de color blanc. El peu és esvelt, també de color blanc, i pot arribar a fer fins a 15 cm, amb un anell a la part inferior; a la base, el peu està embolicat en una volva rodona. Neix a l’estiu i a la tardor en boscos de roures i fagedes, tot i que de vegades també apareix en boscos de coníferes.
La seva ingestió produeix intoxicacions greus. Es pot confondre amb altres amanites com ara la MUSCARIA, la RUBESCENS o la SPISSA.

Comparteix-lo a les teves xarxes