ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Navidad

  • Data d'emissió: 06/11/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm ambos motivos
  • Valor postal dels segells: Tarifa A y Tarifa B
  • Tiratge: Ilimitada
  • Temàtica: Navidad

Navidad

NADAL
 
            Una imatge religiosa, que reprodueix el quadre La Mare de Deú de la llet, del pintor Alonso Cano, i una altra laica, amb el rellotge de la Puerta del Sol de Madrid i el raïm tradicional que celebra l’arribada del nou any, formen l’emissió Nadal 2013.
            Alonso Cano (Granada, 1601-1667) va pintar el quadre a l’oli de La Mare de Déu de la llet cap al 1659. Representa la imatge d’una dona jove que alleta un nen nu que sosté a la seva falda. El nen està mig tombat, amb l’esquena recolzada al braç de la mare i el cap girat cap a l’exterior del quadre, i tot el conjunt reflecteix una atmosfera de gran dolçor i serenitat. Aquesta pintura està considerada una de les obres mestres d’Alonso Cano. Pertany a la seva època de maduresa en què, lluny del tenebrisme inicial i dels forts contrastos de clarobscurs, el pintor utilitza tonalitats més clares, influït pes colors venecians, tal com es pot apreciar al vermell de la túnica i al blau lluminós del mantell. El llenç es conserva al Museo de Guadalajara, situat al Palacio del Infantado, i és una de les obres més conegudes del centre.
            El Palacio del Infantado es va construir cap a l’any 1480 com a habitatge dels ducs d’El Infantado. Joia de l’arquitectura civil, presenta una barreja d’estils i influències artístiques del gòtic i el Renaixement. L’any 1973 es va convertir en la seu del Museo de Guadalajara.  
             
                                    
                                 

Navidad. Feliz Año

 
Bon Any Nou! és el missatge que llança el segon segell de Nadal, que està il·lustrat amb el rellotge de la Puerta del Sol de Madrid i els dotze grans de raïm.
            Un costum madrileny de finals del segle xix va imposar menjar dotze grans de raïm al so de les campanades del rellotge que hi ha a la Puerta del Sol de la capital. La pràctica es va estendre ben aviat per tot Espanya i sembla que té l’origen en un excedent de raïm a la zona llevantina d’Alacant i Múrcia. El costum apunta que cal menjar un gra de raïm per cada campanada o per cada mes, amb el desig de tenir un any nou pròsper i feliç. Aquesta tradició espanyola es va popularitzar a països hispanoamericans i a alguns llocs, com Argentina, substitueixen el raïm fresc per panses. El comiat i l’arribada de l’any se celebren de maneres diferents a cada lloc. Així, a Itàlia hi ha el costum de menjar sopa de llenties i a Grècia, un pastís amb una moneda amagada a l’interior que augura un any de felicitat a qui la troba.
             
                                    
                                 

Comparteix-lo a les teves xarxes