ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Arcos y Puertas Monumentales

  • Data d'emissió: 02/01/2014
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo
  • Mida del segell: 35 x 24,5 mm
  • Valor postal dels segells: Tarifa A
  • Tiratge: Ilimitada

Arcos y Puertas Monumentales

ARCS I PORTES MONUMENTALS
 
            Un carnet amb vuit segells autoadhesius de tarifa A, vàlida per al franqueig de cartes nacionals normalitzades, forma aquesta emissió d’Arcs i portes monumentals.
            L’Arc de la Malena, a Tarancón (Conca), és la porta d’entrada a l’antic recinte emmurallat. Consta d’un arc de mig punt flanquejat per dues torres de planta poligonal. En la seva construcció es van fer servir carreus de grans dimensions per a les dovelles de l’arc i les cantonades, i maçoneria per a la resta dels alçats. 
            La Porta de la Finca Miralles, a Barcelona, és d’estil modernista i va ser construïda per Antoni Gaudí entre el 1901 i el 1902. L’arquitecte va projectar el mur de tancament i la porta d’accés a la finca, però no la casa. El mur, amb una forma ondulada, es va construir amb maons ceràmics. La porta presenta un gran arc lobulat coronat amb una creu de ferro forjat. L’any 1969 va ser declarada bé d’interès cultural.
            La Porta de San Ginés, a Miranda del Castañar (Salamanca), és d’estil gòtic. És el punt més utilitzat per accedir al recinte emmurallat de la vila, que compta amb un traçat urbà medieval i cases blasonades. Aquesta localitat, situada a la Sierra de Francia, va ser declarada conjunt historicoartístic l’any 1973.
            L’Arc de Villalar, a Baeza (Jaén), va ser aixecat per commemorar la batalla de Villalar (Valladolid), l’any 1521, en què van triomfar les tropes reialistes sobre les dels comuners de Castella. Al costat de l’arc se situa la Porta de Jaén, reconstruïda el 1526. 
            L’Arc de la Estrella, a Càceres, és del segle xv i dóna entrada a la ciutat antiga des de la plaça Major. El 1726 Manuel de Lara y Churriguera la va remodelar. Per la part exterior, l’arc està coronat amb l’escut de Càceres, i per la interior, amb una imatge de la Mare de Déu de la Estrella.
            L’Arc de San Benito, a Sahagún (Lleó), es va construir el 1662 i és el monument més emblemàtic de la localitat. Destaca la riquesa decorativa de la seva heràldica, escultures i inscripcions. L’enginyer de camins Eduardo Saavedra va projectar el pas de la carretera nacional per sota, com si fos un arc triomfal.
            La Porta del Puente, a Còrdova, es va iniciar a mitjan segle xvi per celebrar la visita de Felip II a la ciutat. Consta de tres grans cossos: el central coronat per un frontó circular i els dos laterals amb columnes dòriques.
            La Porta de San Lorenzo, a Laredo (Cantàbria), forma part de l’ampliació de la muralla medieval. Compta amb un gran arc rebaixat que es tancava amb una porta vertical. Al cos superior hi havia guàrdia permanent per a la defensa.

Comparteix-lo a les teves xarxes