ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

III Centenario de la Real Academia Española

  • Data d'emissió: 03/01/2014
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo
  • Mida del segell: x
  • Valor postal dels segells: 0,38 €
  • Tiratge: Ilimitada

III Centenario de la Real Academia Española

CENTENARIS
 
            Amb motiu del III Centenari de la Real Academia Española (RAE) es posa en circulació un segell autoadhesiu que ret homenatge a la institució dedicada a vetllar pels mots i vocables de la llengua espanyola.
L’any 1713, Juan Manuel Fernández Pacheco, marquès de Villena, va fundar la Real Academia Española (RAE) amb l’objectiu de vetllar per la llengua espanyola. Així es recull a l’article primer dels seus estatuts, que indica: “Té com a missió principal vetllar perquè els canvis que experimenti la llengua espanyola en la seva constant adaptació a les necessitats dels seus parlants no trenquin l’essencial unitat que manté en tot l’àmbit hispànic”. Després de tres segles d’història, la RAE compleix la funció de preservar el bon ús i la unitat d’una llengua que està en permanent evolució i expansió, amb prop de 500 milions de castellanoparlants al món.
Les activitats de la RAE es regeixen pels estatuts de la institució, cinc des que es va fundar, que han anat evolucionat paral·lelament a la cultura i la llengua. El primer va ser aprovat pel rei Felip V l’any 1715. Els següents estatuts es van aprovar el 1848; 1859, 1977 i l’últim, el 1993, pel rei Joan Carles I.
Actualment, l’Academia està constituïda per 46 acadèmics numeraris que ocupen un seient assignat a cadascuna de les lletres de l’alfabet, tant majúscules com minúscules. Entre ells hi ha filòlegs, lingüistes, poetes, traductors, periodistes, físics, arquitectes, juristes, actors i directors de teatre. També hi ha les categories d’acadèmics honoraris i acadèmics corresponents, aquests últims en tres modalitats: espanyols, hispanoamericans i filipins i estrangers.
En col·laboració amb l’Asociación de Academias de la Lengua Española (ASALE), una institució formada per més de vint acadèmies d’Espanya, Amèrica i les Filipines, la RAE publica obres com ara: Diccionario de la lengua española, Ortografía de la gramática española, Nueva gramática de la lengua española, Diccionario panhispánico de dudas i Diccionario de americanismos. Una altra de les seves grans publicacions és el Diccionario de autoridades, que explica el veritable sentit de les paraules, i que rep aquest nom perquè inclou cites dels autors que corroboren la definició.
Al segell apareix una imatge que fa al·lusió a la missió d’aquesta institució: donar sentit a un abecedari representat pel Diccionario de la lengua española amb tres exemplars ordenats com a xifres romanes, que testimonien el seu tercer centenari.

Comparteix-lo a les teves xarxes