ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

V Centenario llegada Ponce de León a las costas de Florida

  • Data d'emissió: 03/01/2014
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8mm
  • Valor postal dels segells: 0,92 €
  • Tiratge: Ilimitada

Juan Ponce de León

EFEMÈRIDES
 
            Es commemora el V Centenari de l’arribada de Juan Ponce de León a les costes de Florida amb l’emissió d’un segell que recorda el fet històric.
            El diumenge de Resurrecció del 1513, anomenat també dia de la Pasqua Florida, l’expedició espanyola encapçalada per Juan Ponce de León va desembarcar en un nou territori al qual va posar el nom de Florida, en record de la festivitat religiosa. Sembla que l’explorador va tocar terra a l’actual Melbourne, prop de cap Cañaveral, sense saber que acabava de descobrir el territori on, segles més tard, es van fundar els Estats Units d’Amèrica.
            Juan Ponce de León (Santervás de Campos, Valladolid, 1460 - Cuba, 1521) provenia de família noble. Va ser patge a la cort dels Reis Catòlics i va combatre a la conquesta de Granada. Es creu que va formar part de la segona expedició de Cristòfor Colom a Amèrica i va participar amb Nicolás de Ovando en la conquesta de La Española, l’illa formada per Haití i Santo Domingo. Des d’allà, l’any 1508, va marxar a conquerir la propera illa de Borinquen, l’actual Puerto Rico, que va colonitzar sense dificultats gràcies a la col·laboració del cacic Agüeybana, cap dels indis taïns. A Puerto rico va ser nomenat governador de l’illa, on va fundar ciutats i va explotar l’or i les riqueses naturals després d’imposar-se als indis. L’any 1511 va ser destituït del càrrec de governador.
            L’any 1513 el conqueridor va emprendre noves aventures i, després d’aconseguir l’autorització reial, va sortir de Puerto Rico per buscar un lloc desconegut anomenat Bímini. Després de navegar durant diverses setmanes, el diumenge de Resurrecció o de Pasqua Florida, l’expedició va desembarcar en una exòtica terra que va anomenar Florida. L’any 1514, de retorn a Puerto Rico, Ponce de León va obtenir el títol d’“Adelantado”, que li permetia explorar amb els seus propis mitjans en nom de la corona espanyola.
            L’any 1521, Juan Ponce de León va sortir al capdavant d’una nova expedició, formada per dos vaixells, religiosos, homes, dones, artesans, llavors, animals domèstics i ormeigs per llaurar, per colonitzar Florida. En un xoc amb els indis va ser ferit amb una fletxa enverinada i va ordenar la retirada a Cuba, on va morir. Altres expedicionaris espanyols van seguir els passos de Ponce de León i van deixar palesa la presència d’Espanya a Florida amb la fundació de les primeres ciutats, escoles, esglésies, hospitals i tribunals de justícia.

Comparteix-lo a les teves xarxes