ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Gastronomía. Productos de Innovación y Tradicionales

  • Data d'emissió: 24/04/2014
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Mida del full bloc: 133 x 99 mm
  • Valor postal dels segells: 3.15 € cada sello
  • Tiratge: 300.000
  • Temàtica: Gastronomía. Productos

Gastonomía. Productos

                                                    

EUROPA
 

Com a promoció de la filatèlia, cada any les administracions i empreses postals europees membres de PostEurop posen en circulació la sèrie Europa amb un tema en comú. En aquesta ocasió està dedicada als instruments de música nacionals.

Espanya dedica el seu segell a la Guitarra i a un dels grans mestres d’aquest instrument musical: Paco de Lucía.

Francisco Sánchez Gómez, conegut com Paco de Lucía, va néixer en un barri d’Algesires, Cadis, el 1947 i va morir a Cancún, Mèxic, el 2014. De família humil, fill i germà de músics, va aprendre a esquinçar la guitarra de la mà del seu pare, Antonio Sánchez Pecino, i del seu germà gran, Ramón de Algeciras. Va prendre contacte molt aviat amb les grans figures del flamenc, com El Niño Ricardo, brillant guitarrista; Mario Escudero, i Sabicas, que li van aconsellar que busqués el seu estil i la seva manera de tocar propis. Quan encara era un nen, va actuar amb el seu germà, el cantaor Pepe de Algeciras, amb el nom de Los Chiquitos de Algeciras, en tablaos i en el Concurs d’Art Flamenc de Jerez. Així va començar l’inici de la seva carrera i de les seves gires a l’estranger.

El 1967 va enregistrar el seu primer disc en solitari, La guitarra fabulosa de Paco de Lucía, i va començar així la unió de la mítica parella Camarón de la Isla – Paco de Lucía, que va revolucionar el món del flamenc. Junts varen enregistrar més d’una dotzena de discs plens de creativitat, en els quals mesclaren buleries, fandangos i rumbes. El 1973, Paco de Lucía va conquerir el gran públic amb la rumba Entre dos aguas, que va assolir fama internacional. Ha estat reconegut com el millor guitarrista flamenc de tots els temps i de més prestigi universal. Va fusionar el flamenc amb altres músiques i altres estils, com el jazz, la bossa nova, el pop, el tango i la música clàssica. Va rebre el Premi Príncep d’Astúries de les Arts el 2004.

La guitarra és un instrument de cordes polzades. Té una caixa de ressonància de fusta i un mànec en el qual s’adossa el diapasó amb els trasts i les sis cordes, que són tres de tripa i la resta de seda recobertes de metall.

Els orígens de la guitarra encara són foscos: mentre alguns autors creuen que procedeix de la cítara grecoromana, altres consideren que tal com la coneixem avui dia va estar introduïda al nostre país pels àrabs. Durant un llarg període de temps es va utilitzar per a acompanyar danses i romanços populars fins que en el segle xviii se’n va millorar la sonoritat i es va introduir en cercles musicals.

Comparteix-lo a les teves xarxes