ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Sello con RA: Efemérides. IV Centenario del Fallecimiento del Greco

  • Data d'emissió: 19/06/2014
  • Procediment d'impressió: Calcografía + Huecograbado
  • Paper: Engomado
  • Característica especial: Sello con Realidad Aumentada
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm
  • Mida del full bloc: 150,5 x 86,4 mm
  • Valor postal dels segells: 2 €
  • Tiratge: 300.000
  • Temàtica: Efemérides. IV Centenario del Fallecimiento de El Greco

Efemérides. IV Centenario Fallecimiento del Greco

                                                                  EFEMÈRIDES

 

Visiona el sello del Greco con RA (Realidad Aumentada)

Ver Prueba de artista de este sello

 

Es commemora el IV Centenari de la mort d’El Greco amb l’emissió d’un full bloc que reprodueix l’obra titulada Vista i plànol de Toledo, conservada al Museu del Greco (Toledo). El segell emmarca un fragment del quadre en què apareix la Verge imposant la casulla a sant Ildefons.

El pintor Doménikos Theotokópoulos, conegut com El Greco, va néixer a l’illa de Càndia, actual Creta, el 1541 i va morir a Toledo el 1614. Es va iniciar com a pintor d’icones seguint amb la tradició bizantina de l’illa, que aleshores era territori de la República de Venècia. Entorn del 1560 es va traslladar a Venècia, on va aprendre dels grans pintors de l’alt Renaixement, com Tiziano –del qual va ser deixeble–, Tintoretto, Bassano i Veronès. La pintura veneciana va ser decisiva en la conformació del seu estil i d’aquesta època són obres com ara Fugida a Egipte, Estigmatització de sant Francesc i Adoració dels pastors.

El 1570 es va traslladar a Roma i va ampliar la seva formació amb l’estudi de l’obra de Miquel Àngel i el manierisme. Durant aquesta etapa va viure a la residència del cardenal Alejandro Farnesio, per al qual va pintar diverses obres, així com retrats i temes religiosos encarregats per particulars. No obstant això, no va aconseguir encàrrecs públics que augmentessin la seva fama.

El 1577, El Greco es va establir a Toledo, on va viure i va treballar fins que va morir el 1614. Allà, les primeres obres les va fer per al monestir de Santo Domingo el Antiguo: tres retaules en què s’aprecia ja el seu estil particular (1577-1579). Durant aquests anys també pinta per a la catedral de Toledo L’Espoliació, una de les seves obres més importants. Reconegut com el pintor més eminent de la ciutat, li encarreguen teles grans per a retaules d’esglésies i institucions religioses. A més, també li encomanen retrats individuals que el situen entre els millors pintors retratistes de tots els temps.

L’obra Vista i plànol de Toledo, que reprodueix el full bloc, mostra una perspectiva múltiple de la ciutat, un jove ensenyant un plànol i diverses al·legories; i tot el conjunt sota el traçat característic d’El Greco. L’emissió incorpora tecnologia de realitat augmentada (RA), que permet capturar, amb la càmera d’un smartphone o d’una tauleta, imatges reals i virtuals relacionades amb el motiu del segell; en aquest cas amb els segells dedicats a El Greco i la seva pintura.

Comparteix-lo a les teves xarxes