ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Humor gráfico. Forges

  • Data d'emissió: 09/10/2014
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 57.6 x 40,9mm
  • Mida del full bloc: 220 x 170 mm
  • Núm. de segells per full bloc: 1 + 8 viñetas
  • Valor postal dels segells: 3.15 €
  • Tiratge: 250.000
  • Temàtica: Forges

Humor gráfico. Forges

                                                           HUMOR GRÀFIC

Es posa en circulació una nova sèrie dedicada a l’Humor gràfic que, en aquesta primera entrega, té per protagonista a Forges. L’emissió es presenta en format de full bloc especial i està composta per un segell i onze vinyetes sense valor postal, com si es tractés d’una tira d’humor. Hi ha una dedicatòria manuscrita per l’humorista gràfic que, en castellà, diu: «Per a tot el personal filatèlic, amb afecte (2014)».
Antonio Fraguas de Pablo, conegut com Forges, va néixer a Madrid el 1942. Va començar a treballar molt jove com a tècnic a TVE fins que el 1973 va decidir dedicar-se professionalment a l’humor gràfic. Durant aquesta primera etapa, va publicar els seus primers dibuixos en el diari Pueblo, el 1964, i en Informaciones, i va començar a col•laborar en les revistes d’humor Hermano Lobo, Por Favor i El Jueves.
El 1982 es va incorporar a Diario 16 amb l’acudit editorial i anys més tard al diari El Mundo, del qual va ser un dels fundadors. El 1995 va començar a publicar a El País la vinyeta diària que avui dia segueix signant.
Amb un humor àcid, realista i carregat d’actualitat, en els seus dibuixos, Forges capta una visió crítica del moment, amb personatges i situacions de la vida quotidiana que conviden a la reflexió. Utilitza un llenguatge popular, amb paraules inventades, com ara strozá, gensanta, bocata, esborcio... que s’acosten a un tipus de vocabulari recollit directament del carrer. Entre els seus personatges més coneguts i que, sens dubte, més bé reflecteixen el caràcter puntual de la societat, es poden esmentar Mariano i la seva muller, Concha; els nàufrags a l’illa que combaten la soledat amb fantasia; els Blasillos de l’Espanya rural; els alienats pel futbol, i l’oficinista cabrejat. Frases com «No t’oblides de...», que es repeteixen cada dia per causes diverses, criden l’atenció sobre fets que ocupen les primeres planes dels informatius.
Forges ha dirigit dues pel•lícules, diverses sèries d’humor en televisió i ha publicat llibres en còmic sobre la història d’Espanya i la Constitució. Ente els guardons que ha rebut, hi ha el Premi a la Llibertat d’Expressió; el premi Leyenda, per la defensa de la lectura a través dels seus dibuixos; la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, i el Premi Nacional de Periodisme Pedro Antonio de Alarcón.
En aquest full bloc especial, els serveis de Correos apareixen en dues vinyetes consecutives, en què Forges en fa una divertida al•lusió.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes