ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Conjuntos Urbanos Patrimonio de la Humanidad. Segovia

  • Data d'emissió: 13/05/2015
  • Procediment d'impressió: Calco +Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 y 28,8 x 40.9 mm
  • Mida del full bloc: 220 x 170 mm
  • Núm. de segells per full bloc: 2
  • Valor postal dels segells: 1,00 € y 1,00 €
  • Temàtica: Conjuntos Urbanos Patrimonio de la Humanidad. Segovia
  • Tiratge bloc: 300,000

Segovia

CONJUNTS URBANS PATRIMONI DE LA HUMANITAT.SEGÒVIA


El 1985, l'antiga ciutat de Segòvia i el seu aqüeducte romà van ser inclosos per la UNESCO a la llista de Conjunts Urbans Patrimoni de la Humanitat. Aquesta emissió commemorativa, impresa en calcografia i formada per un full bloc amb dos segells, reprodueix una vista aèria de la ciutat. Els valors filatèlics emmarquen la catedral de Santa Maria i el famós aqüeducte.
Els carrers medievals, la muralla, l'alcàsser, el barri jueu, les cases palatines, els monestirs o les nombroses esglésies que es troben a l'entramat de la capital de Segòvia reten compte del seu passat històric i de la seva riquesa patrimonial. Entre aquestes notables construccions ocupa un lloc preferent l'aqüeducte, símbol distintiu de la ciutat. Es va construir a la darreria del segle I o al començament del segle II i està considerada una de les millors obres d'enginyeria civil a Espanya. Consta de 167 arcs fets amb carreus de pedra de granit, units sense cap tipus d'argamassa i sotmesos a un enginyós equilibri de forces. A la part més alta mesura 29 metres i va servir per canalitzar i portar l'aigua des de la serra a la ciutat.
La catedral de Santa Maria, d'estil gòtic tardà, va es començar a construir el 1525 sota la direcció de Juan y Rodrigo Gil de Hontañón. Se la coneix com "La dama de les catedrals" per la grandiositat que imprimeix el seu interior. La seva planta és de tres naus amb creuer, absis semicircular a la capçalera i girola. Les vidrieres, el retaule de l'altar major, els orgues barrocs, l'art de les reixes i el rerecor neoclàssic són els seus elements més significatius.
A la ciutat es troba, també, l'emblemàtic alcàsser, enfilat dalt d'una roca, entre els rius Eresma i Clamores. Va poder ser construït per Alfons VI, el segle XI, sobre un castell àrab. Segles més tard, va ser ampliat i enriquit, i es va convertir en la seu reial favorita dels Reis Catòlics. Les seves agulles i els sostres de pissarra recorden els castells centreeuropeus.
Segòvia va ser, durant segles, una ciutat pròspera pel comerç de la llana i la indústria drapera. En l'actualitat és un lloc d'interès històric artístic i punt de trobada de múltiples activitats culturals que se celebren al llarg de l'any.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes