ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Patrimonio Inmaterial de la Humanidad (RA)

  • Data d'emissió: 28/07/2015
  • Procediment d'impressió: Offset +Relieve, Offset (Sonido + RA)
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 57,6 x 40,9 mm ambos motivos
  • Efectes en plec: 16
  • Valor postal dels segells: 2,84 € y 3,23 €
  • Tiratge: 300,000 cada motivo

Patrimonio Inmaterial

PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT
El xiulet de la Gomera i la dieta mediterrània, motius de l'emissió, formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La llista que forma aquest patrimoni es compon d'elements que, per la seva singularitat etnogràfica i cultural, s'han de protegir per assegurar-ne la transmissió a les generacions futures.
El xiulet de la Gomera, propi de l'illa de la Gomera (les Canàries), és l'únic llenguatge xiulat del món totalment desenvolupat i practicat per una comunitat nombrosa. La seva tècnica, dotada de certa complexitat, consisteix a reproduir amb xiulets la llengua parlada, de manera que les vocals i consonants són reemplaçades per xiulets diferenciats que es distingeixen pel to, la interrupció o la continuïtat. Aquest mitjà ha servit històricament per comunicar-se a través dels profunds barrancs de l'illa i el seu ensenyament s'ha transmès de mestres a deixebles i en el si familiar. El 1999, per evitar-ne la desaparició, el Govern de les Canàries va incloure'n l'aprenentatge a les escoles. L'any 2009, el xiulet de la Gomera va ser inscrit per la UNESCO a la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
El segell s'il•lustra amb l'obra del pintor francès Bernard Romain (Roanne, 1944). Incorpora realitat augmentada (RA), en què s'escolta la frase xiulada "Emissió del segell dedicat per Correus al Xiulet de la Gomera, Patrimoni Immaterial de la Humanitat".
La dieta mediterrània respon a un estil de vida que comprèn un conjunt de coneixements, pràctiques i tradicions relacionades amb els cultius, les collites, les receptes culinàries, les celebracions i els àpats compartits familiarment i en societat. No només és un model alimentari, sinó que exerceix un factor de cohesió social i de respecte a la diversitat. Va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2010, en una denominació conjunta que comprèn Espanya, Xipre, Croàcia, Grècia, Itàlia, el Marroc i Portugal. L'alimentació es basa, principalment, en el consum de fruites, verdures, llegums, cereals, fruita seca i oli d'oliva; tots ells propis de l'àrea mediterrània.
El segell fa referència a aquests productes i destaca, sobre aquests, una gota d'oli en relleu i impresa amb vernís, que simula la textura i l'aspecte oleaginós.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes