ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Gastronomía.D.O. Protegidas de Castilla - La Mancha

  • Data d'emissió: 09/06/2016
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm cada motivo
  • Mida del full bloc: 133 x 99 mm
  • Núm. de segells per full bloc: 2
  • Valor postal dels segells: 1.30 € cada motivo
  • Temàtica: D.O. Protegidas
  • Tiratge bloc: 200.000

DO protegidas

GASTRONOMIA: DO PROTEGIDES DE CASTELLA-LA MANXA


Dir que un producte té "denominació d'origen", significa que està sotmès a una producció localitzada en una zona concreta, amb unes característiques ambientals úniques i del qual se'n generen unitats limitades.
Els productors que s'acullen a la denominació d'origen es comprometen a mantenir la qualitat del producte tan alta com sigui possible i a seguir els protocols de producció.
Hi ha òrgans reguladors que vigilen que es compleixin les normes i que autoritzen a exhibir l'etiqueta corresponent que atorga aquesta categoria.
Enguany Correos continua amb la sèrie Gastronomia i emet un full bloc dedicat a la Denominació d'Origen Protegida de Castella-la Manxa, en què el formatge manxec i el safrà són els protagonistes.
El formatge manxec. El formatge manxec s'elabora amb llet d'ovella de la raça manxega que s'alimenta de pastura durant tot l'any. És sotmès a una maduració mínima de 30 dies per a formatges petits, i de 60 dies per a formatges més grossos. Es fa amb llet pasteuritzada o bé amb llet crua, tot i que en l'últim cas, ha d'anar etiquetat com a "artesà". Es tracta d'un formatge de pasta premsada, d'escorça dura, ferm i compacte, amb un color que va des del blanc fins al groc. La seva olor és intensa i fàcil d'identificar. El sabor és una mica àcid, fort i molt característic.
El safrà de la Manxa. El safrà prové dels estigmes de la flor que porta el seu mateix nom un cop d'assecats mitjançant un procés de torrat a foc lent.
Va ser introduït pels àrabs a la península Ibèrica pels volts del segle XI. La primera referència escrita sobre aquest producte data de l'any 1720.
La importància del safrà a Castella-la Manxa es veu reforçada per obres de caràcter pedagògic com El azafranero práctico de Jiménez Martín, i fins i tot ha donat lloc a un vocabulari propi recollit en treballs com El léxico del azafrán en el habla manchega. El safrà de la Manxa està considerat com el millor d'Espanya i un dels millors del món.
                                                                                                  

Comparteix-lo a les teves xarxes