ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Ocio y Aficiones. Papiroflexia (sello RA)

  • Data d'emissió: 17/07/2017
  • Procediment d'impressió: Offset + troquelado + AR
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 60 x 60 mm
  • Mida del full bloc: 120 x 120 mm
  • Núm. de segells per full bloc: 1
  • Valor postal dels segells: 4.25 €
  • Tiratge bloc: 180.000

Papiroflexia

LLEURE I AFICIONS

Papiroflèxia, “l’art de doblegar paper”

Correos ha aconseguit realitzar el primer segell al món de papiroflèxia amb la forma de la pájara pinta o l’ocellet de paper a Espanya.

La papiroflèxia es defineix com l’art de crear figures de paper sense fer cap tall ni fer servir goma d’enganxar, només plegant un quadrat de paper.

Les figures de paper resultants del plegatge poden ser de formes variades, com ara flors, animals, objectes i fins i tot cares o elements arquitectònics.

L’origen de la papiroflèxia, també anomenada origami, es data a la Xina el segle I o II d. de C., i va arribar al Japó el segle VI d. de C., on s’integrà en la cultura japonesa i començà el seu desenvolupament i posterior auge. En els seus inicis, en aquest darrer país era un art de què només podia gaudir la noblesa a causa de l’alt preu del paper.

A Occident el paper es va descobrir perquè es transportava a les caravanes de la ruta de la seda, i es va estendre ràpidament gràcies al seu baix cost i fàcil manipulació.

Tot i així, podem considerar que els dos grans bressols de la papiroflèxia (a Occident) i l’origami (a Orient) van ser Espanya i el Japó. En ambdós països es van desenvolupar dues figures clàssiques i de gran tradició: la grua al Japó i l’ocellet a Espanya.

La selecció de l’ocellet de paper com a primer segell postal de papiroflèxia és deguda al fet que és una figura molt interessant per dues raons fonamentals: és una figura clàssica i absolutament reconeixible a tot el món com un element de papiroflèxia i, a més a més, l’ocellet es relaciona amb el colom missatger, que al seu torn forma part de l’origen i l’activitat del correu al món.

El segell està basat en la base quadrada molt coneguda per tots els aficionats per la seva simplicitat i versatilitat. Al full bloc es troben descrits els passos que cal seguir per aconseguir l’ocellet de paper doblegant el segell per les línies que té marcades. A més, el segell incorpora realitat augmentada, per baixar un tutorial de com muntar l’ocellet de paper.

Tant el segell sense plegar com el segell plegat en forma d’ocellet de paper es poden utilitzar com a segells per col·locar en una carta i enviar-la a la seva destinació.

Esperem que gaudiu plegant aquest segell.

Ver tutorial:   " plegado del sello"

 

 

 

Comparteix-lo a les teves xarxes