ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Patrimonio Mundial. Sitio Dólmenes de Antequera

  • Data d'emissió: 14/07/2017
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 3.15 €
  • Tiratge: 210.000

Dolmenes

 

PATRIMONI MUNDIAL. EL CONJUNT ARQUEOLÒGIC DELS DÒLMENS D’ANTEQUERA.

El 16 de juliol de 2016, la UNESCO va incloure al seu catàleg el conjunt arqueològic dels dòlmens d’Antequera, que va passar a convertir-se en el primer conjunt megalític de l’Europa continental.

Després d’anys d’estudis, l’arqueoastrònom Michael Hoskin, de la Universitat de Cambridge, va comprovar que a diferència d’altres construccions megalítiques localitzades a la zona de la Mediterrània, les pedres d’Antequera, no estaven orientades a la sortida del sol, sinó que ho feien en direcció a la penya de los Enamorados, un penyal amb una morfologia molt peculiar que recorda el cap d’un indi ajagut, i el seu nom és degut a una llegenda segons la qual dos enamorats (un cristià i una musulmana) es van llançar des de dalt d’aquesta muntanya perquè no podien viure el seu amor; a més a més, el conjunt megalític d’Antequera està orientat al Torcal, un paratge natural famós per les capritxoses formes que adopten les seves roques a causa de l’erosió patida per les pedres calcàries.

El conjunt arqueològic dels dòlmens d’Antequera està format pels dòlmens de Menga, Viera i El Romeral. Entrar a qualsevol dels dòlmens és transportar-se milers d’anys enrere. Els estrets passadissos de pedres, la poca llum, entrar a les entranyes de la terra... fan summament especial i incomparable la visita a aquest lloc.

El dolmen de Menga es tracta d’un sepulcre construït per grans pedres on es poden distingir un atri, un corredor i una gran cambra funerària. A l’interior, es troba un pou molt profund i estret, que suposa un recurs estrany en aquest tipus de construccions.

El dolmen de Viera és un sepulcre en forma de passadís de 21 metres, que culminen en una cambra quadrada a les pedres de la qual es poden apreciar restes de pintura vermellosa.

El Romeral està compost per un passadís més petit que els anteriors. Al fons hi ha dues cambres circulars que se suposa que estaven destinades a les ofrenes.

El segell mostra un dibuix on apareixen aquests tres elements tan significatius d’Antequera: els dòlmens, el Torcal i la penya de los Enamorados.

Comparteix-lo a les teves xarxes