ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides. 100 años nacimiento Camilo J. Cela

  • Data d'emissió: 15/09/2017
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 1.35 €
  • Tiratge: 210.000

cela

EFEMÈRIDES. CENTENARI NAIXEMENT CELA.

El 2016, Camilo José Cela hauria complert 100 anys. Per aquesta raó, Correos emet un nou segell dedicat a aquest home de lletres que tant va aportar a la literatura universal.

L’11 de maig de 1916 naixia a Iria Flavia, província de la Corunya, el primer fill del matrimoni Cela Trulock, que va ser batejat amb els noms de Camilo José Manuel Juan Ramón Francisco de Jerónimo.

Es va traslladar amb la seva família a Madrid i, en ser internat en un sanatori per una tuberculosi, va dedicar el seu temps a llegir l’obra completa d’Ortega y Gasset i la col·lecció completa de clàssics espanyols de Rivadeneyra.

Va començar estudis de medicina i, tot i que el món va perdre probablement un gran metge, va guanyar un geni de les lletres. Va ingressar a la Facultat de Filosofia i Lletres i va conèixer altres escriptors com Pedro Salinas, Alonso Zamora Vicente, Miguel Hernández, María Zambrano o Max Aub, entre d’altres.

Va començar la seva producció literària i ens va deixar grans obres com Pisando la dudosa luz del día, La familia de Pascual Duarte, Viaje a la Alcarria o la inoblidable La Colmena, que a causa de la censura al nostre país va ser publicada primer a l’Argentina.

Però Camilo José Cela no va ser només escriptor, tal com explica el seu fill, també va ser torero, actor, artista, bibliòfil, editor i fins i tot carter honorari.

Aquest últim títol honorífic li va ser concedit per Correos l’any 1982, i es va afegir a aquest “club” exclusiu que comparteix amb cinc personalitats més: Mariano Pardo de Figueroa, més conegut com Doctor Thebussem; Rafael Álvarez Sereix; Ramón Carande; Antonio Mingote i la reina Sofia.

Camilo José Cela va aconseguir grans èxits i reconeixement, i va obtenir els premis més importants que es concedeixen en aquest àmbit. El 1987 va ser reconegut amb el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres. Dos anys després, va rebre el Premi Nobel de Literatura i, després del Premi Planeta el 1994, li va ser atorgat el Premi Cervantes un any després.

El segell que s’emet recull una calcografia amb el rostre de l’escriptor. Inclou la seva signatura i algunes de les anotacions manuscrites, que solia fer per a les seves novel·les.

 

Comparteix-lo a les teves xarxes