ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

40 Aniversario España en el Consejo de Europa

  • Data d'emissió: 11/10/2017
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0.50 €
  • Tiratge: 210.000

Consejo Europa

EFEMÈRIDES. ESPANYA 40 ANYS AL CONSELL D’EUROPA.
Després d’acabar la Segona Guerra Mundial i amb l’objectiu de protegir i vetllar pels valors democràtics i els drets fonamentals dels ciutadans europeus, es crea el Consell d’Europa.
Va ser el 1949, després de la signatura del Tractat de Londres, quan es va crear aquesta organització formada llavors per Bèlgica, França, Luxemburg, els Països Baixos i el Regne Unit.
A poc a poc s’hi van anar incorporant altres països, fins a 47, que són els que avui dia formen part del Consell d’Europa.
Espanya s’hi va unir fa quaranta anys, el 24 de novembre de 1977. En aquella època, el nostre país estava vivint el seu procés de transició política, per la qual cosa aquesta adhesió va suposar un gran pas per consolidar la democràcia.
Espanya era conscient que el seu futur passava per Europa, i Europa també sabia que el seu ho feia per Espanya, malgrat la seva jove democràcia. Espanya encara no tenia una constitució en vigor, però sí moltes esperances i ànsies d’un futur millor.
Els 47 països membres lluiten per protegir un espai jurídic amb unes garanties mínimes que es resumeixen en tres principis: la defensa dels drets humans, la democràcia pluralista i la primacia del dret.
Dins del seu entramat institucional destaca el Tribunal Europeu de Drets Humans, les sentències del qual han de ser complertes per tots els estats que formen part del Conveni Europeu de Drets Humans. Els jutges del tribunal tenen una autoritat moral i jurídica i han d’actuar amb equanimitat i justícia.
Però aquesta organització no només se cenyeix a l’aspecte jurídic i polític: tenint en compte també el factor d’unió que suposa la cultura com a element de cohesió social, aquesta organització promou iniciatives que protegeixen i difonen tot el patrimoni cultural dels seus països membres.
El segell mostra una il·lustració d’Europa sobre un fons blau i el logotip que commemora els quaranta anys d’Espanya al Consell d’Europa.

Comparteix-lo a les teves xarxes