ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides. Protocolo de Madrid sobre la Antártida 1998-2018

  • Data d'emissió: 10/01/2018
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Engomado
  • Mida del segell: 40.9 x 28.8 mm
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 1.45 €
  • Tiratge: 200.000

protocolo Madrid

Vegeu també    “Sobre de Primer Dia”   -  “Mata-segells”

L'any 1991 es va signar a Madrid el Protocol al Tractat Antàrtic sobre Protecció del Medi Ambient. Aquest tractat va néixer per reforçar el Sistema del Tractat Antàrtic i per la necessitat d'incrementar la protecció del medi ambient a l'altre banda del món.
 
En aquest pacte, s'estableix que l' Antàrtida sigui considerada com a reserva natural “consagrada a la pau i la ciència”. Set anys més tard, el 14 de gener de 1998, va entrar en vigor per als 28 països que l'havien signat i al llarg dels anys, fins al 2015, ha estat ratificat per nou països més.
 
La seva finalitat principal és protegir aquesta part del món sobre totes les coses, pel seu valor mediambiental i també, pel seu valor com a zona per fer-hi investigacions científiques i, així, entendre millor el medi ambient global.
 
Estableix la manera en què tots els estats membres han de vetllar per la seguretat de la zona, com han de respondre davant de catàstrofes o en casos d'emergència. També, han de controlar el turisme perquè no resulti perjudicial per al medi tan especial del continent antàrtic.
 
El segell que s'emet commemora l'entrada en vigor del també conegut com a Protocol de Madrid. Un fons blau representa els oceans que envolten el continent. Al centre, la imatge de l'Antàrtida està envoltada per una composició de totes les banderes dels països que participen en aquest tractat.  De la silueta del continent, en surten uns rajos que recorden l'emblema adoptat  pel Tractat Antàrtic l'any 2002. La bandera espanyola apareix en una cantonada del segell, així com les dates 1998-2018.
 
Aquest Tractat és molt important per tot el que significa. Gràcies a aquesta protecció són moltes les investigacions que es duen a terme en unes condicions extremes, però alhora especials i fonamentals per aconseguir grans resultats. Espanya disposa de dues bases permanents en aquesta remota zona del món, en les quals es desenvolupen nombrosos projectes. Ens referim a la Base Antàrtica Joan Carles I i a la Base Antàrtica Gabriel de Castilla

Comparteix-lo a les teves xarxes