ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Maravillas del Mundo Moderno. Petra

 • Data d'emissió: 14/01/2020
 • Procediment d'impressió: Offset
 • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
 • Mida del segell: 74,6 x 28,8 mm
 • Efectes en plec: 12
 • Valor postal dels segells:
  Tarifa C + Consultar tarifas vigentes
  - SELLOS / ETIQUETAS -
  Tarifas Año 2020
  A 0,65€
  A2 0,75€
  B 1.45€
  C 1.55€
 • Tiratge: 16.000 PP

Petra

MERAVELLES DEL MÓN. Petra

Pocs llocs al món deixen una empremta tan inesborrable a la retina del viatger com ho fa l’antiga ciutat de Petra. Els vestigis de les seves ruïnes mil·lenàries i les monumentals tombes senyorials excavades a la roca, únicament accessibles a través de congostos estrets, aconsegueixen que l’experiència del viatger tingui el sabor de l’aventura clàssica, entremesclada amb l’irreal i l’oníric.

Se sap, a partir de restes d’antics assentaments, que la zona va estar habitada des del 7000 aC, encara que va ser a partir del 1200 aC, en plena edat del ferro,  quan s’hi estableix el poble edomita, que al seu torn acollirà el poble nabateu, autèntic fundador de la ciutat de Petra.

El regne nabateu establirà la capital a Petra, que aconseguirà la màxima extensió i prosperitat al segle II aC, gràcies a les rutes comercials que, solcades per caravanes carregades d’espècies, sedes, encens i altres productes exòtics procedents d’Orient, hi paraven per descansar i agafar provisions per després continuar el trajecte cap a Roma.

Amb la incorporació de la capital al segle I aC a l’imperi romà, la ciutat assolirà la màxima esplendor en construir-se i remodelar-se alguns dels seus edificis més importants, com l’extraordinari Khazneh o Tresor, la imatge del qual il·lustra el segell, el Deir o Monestir, el teatre o la gran via amb columnes que donava accés a la ciutat.

Paradoxalment, serà durant el període romà quan s’obrin noves rutes comercials marítimes i terrestres que provocaran l’aïllament progressiu i la decadència de la ciutat, que perdrà la seva riquesa i rellevància.

L’any 363, una sèrie de terratrèmols violents destruiran pràcticament tota la ciutat, que serà progressivament abandonada fins a quedar sepultada per l’oblit, i només és coneguda i ferotgement defensada per tribus de beduïns.

El 1812, l’explorador suís Johann Ludwig Burckhardt  redescobreix la ciutat i es comencen a organitzar expedicions arqueològiques que revelen l’antiga ciutat als europeus.

La UNESCO va inscriure Petra en la Llista de Patrimoni Mundial el 1985 i va ser seleccionada el 2007 com una de les set meravelles del món modern.

Petra continua la sèrie Monuments del Món Modern que va començar el 2015.

El segell reprodueix la imatge del temple Al Khazneh (El Tresor) i es presenta en un plec premium. A més, també tindrà una targeta enteropostal com la resta de la sèrie.

Comparteix-lo a les teves xarxes