Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

Gastronomía D. O. Protegidas de Asturias

  • Data de emisión: 20/03/2020
  • Procedemento de Impresión: Offset + sabor + barniz 3D
  • Papel: Estucado, engomado, fosforescente, sabor a sidra
  • Tamaño do selo: 28,8 x 40 mm
  • Tamaño da folla bloque: 99 x 133 mm
  • N.º de selos por folla bloque: 2
  • Valor postal dos selos: 3 € cada sello
  • Tiraxe bloque: 140.000 HB

D.O. Protegidas Sidra y Faba

GASTRONOMÍA: D.O. PROTEXIDAS DE ASTURIAS

Un ano máis Correos viaxa a través dos selos para saborear os produtos da nosa terra. Se o ano pasado foi Cantabria, este ano a súa veciña Asturias é a protagonista dunha das series máis innovadoras da Filatelia.

A Denominación de Orixe Protexida ten como obxectivo preservar ao nome e a calidade dos produtos así como o seu cultivo e fabricación de forma artesanal.

Asturias pode estar orgullosa de ostentar esta distinción en moitos dos seus produtos.

Os queixos son protagonistas desta denominación, tendo catro deles a Denominación de Orixe Protexida de Asturias. O queixo de Cabrales, fabricado a partir de tres leites e madurado en covas naturais dos Picos de Europa presenta un forte sabor que o fai único; ou o queixo Gamonéu, afumado de xeito natural, é un queixo azul é típico da aldea do mesmo nome; tamén o queixo Casín, de elaboración complexa e prolongada fabrícase de xeito artesanal no concello de Caso; e por último o queixo Afuega'l Pitu, fabricado con leite de vaca en casaríos situados en abas de montañas entre os ríos Narcea e Sella.

A sidra asturiana está elaborada a base dunha gran variedade de mazás e é un dos símbolos máis representativos de Asturias. O cultivo de diferentes variedades de mazá, a súa fabricación así como o xeito de servila, escanciada, fan da sidra toda unha tradición.

A Faba asturiana, con Protección é un feixón seco que debe ter unha lonxitude mínima de 18 mm. Protagonista de infinidade de receitas, a súa versión acompañada de compango ou de ameixas son as máis coñecidas.

A folla bloque ten como protagonistas a estes dous últimos produtos. Un dos selos recolle a imaxe dunha cullerada de fabada saíndo do prato; o outro, a un vaso de sidra no momento de recibir o líquido ao ser escanciado. Este selo presenta a particularidade, como xa aconteceu con outras emisións filatélicas, de recoller un lixeiro sabor a sidra.

Compárteo nas túas redes