ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides. 150 aniversario Instituto Geográfico Nacional

  • Data d'emissió: 14/05/2020
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Característica especial: Hoja bloque plegada con troquel
  • Mida del segell: 40 x 40 mm (cuadrado)
  • Mida del full bloc: 160 x 120 mm (desplegada) y 80 x 120 mm (plegada)
  • Núm. de segells per full bloc: 1 sello
  • Valor postal dels segells: 2,00 €
  • Tiratge: 140.000 hojas bloque
  • Dentat: 12 1/2 (horizontal) y 12 1/2 (vertical)

Efemérides. 150 IGN

150 ANIVERSARI DE L’INSTITUT GEOGRÀFIC NACIONAL

L’Institut Geogràfic Nacional va ser creat el 1870 com a entitat ja dependent del Ministeri de Foment i els seus treballs se centraven en la cartografia, les triangulacions geodèsiques i els pesos i mesures.

Enguany se celebra el 150 aniversari de la seva creació, i en un segle i mig, els seus objectius i les seves funcions han anat evolucionant al ritme que marca el pas del temps, encara que conservant l’essència.

En els seus inicis l’Institut se centrava a determinar la forma i les dimensions de la Terra i a elaborar mapes i el cadastre.

En un principi, l’Institut Geogràfic Nacional també es va encarregar de gestionar el sistema oficial de pesos i mesures.

Avui dia, ja al segle XXI, les noves tecnologies en el camp de l’astronomia, la geodèsia, la geofísica, la cartografia i la geomàtica són presents en el treball diari d’aquesta institució.

Actualment, entre les seves funcions principals estan la planificació i explotació de les infraestructures astronòmiques i el subministrament d’informació sobre astronomia, la gestió del Reial Observatori de Madrid, la vigilància de l’activitat volcànica o la producció i gestió de bases de dades topogràfiques.

Durant tota la seva història, importants cossos de funcionaris han estat sempre vinculats a l’IGN. En l’actualitat aquests cossos són el d’enginyers geògrafs, el d’astrònoms, el d’enginyers tècnics en topografia i el de tècnics especialistes en reproducció cartogràfica.

Aquest primer segell, dels dos que dedicarà Correos a aquesta onomàstica, està emmarcat dins d’un curiós full bloc desplegable que, una vegada desplegat, recorda una orografia complicada.

Diverses vinyetes amb imatges de mapes cartogràfics, un volcà en erupció o un riu escorten un segell que recull el logotip acolorit del 150 aniversari i un dibuix de la silueta de la seu principal de l’Institut Geogràfic Nacional, situat al carrer del General Ibáñez de Íbero a Madrid.

L’Institut també s’encarrega de la planificació i explotació científica de la instrumentació i de les infraestructures astronòmiques pròpies, la realització de treballs de recerca orientada a radioastronomia, així com el subministrament d’informació oficial en matèria d’astronomia i la conservació del patrimoni del Reial Observatori de Madrid.

Comparteix-lo a les teves xarxes