ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Europa. Antiguas Rutas Postales

 • Data d'emissió: 14/05/2020
 • Procediment d'impressió: Offset
 • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
 • Mida del segell: 49,8 x 33,2 mm (horizontal)
 • Efectes en plec: 6
 • Valor postal dels segells:
  Tarifa B + Consultar tarifas vigentes
  - SELLOS / ETIQUETAS -
  Tarifas Año 2020
  A 0,65€
  A2 0,75€
  B 1.45€
  C 1.55€
 • Tiratge: 180.000 sellos
 • Dentat: 12 3/4 (horizontal) y 12 1/2 (vertical)

Rutas Postales

EUROPA. Antigues rutes postals

Les rutes postals han vertebrat des de l’antiguitat regnes, estats i imperis, i han estat l’element imprescindible que ha permès cohesionar governs i societats al llarg de la història. Antigues rutes comercials, repletes de postes i reposadors, van permetre a correus i missatgers portar el correu superant les barreres que imposava la geografia.

Al nostre país, les rutes es remunten a temps de l’Imperi romà, els quals van aprofitar anteriors rutes de tartessis, fenicis i pobles preromans per crear la seva xarxa de calçades on circularia el correu oficial o cursus publicus.

Durant els segles de l’edat mitjana, l’escassa circulació de correspondència no va aconseguir fer desaparèixer per complet les comunicacions i totes aquestes rutes es van anar recuperant amb l’expansió dels regnes cristians i el desenvolupament del comerç i les ciutats durant la baixa edat mitjana.

El Renaixement va implicar la renaixença de les rutes postals gràcies al geni de Francisco de Tassis, que va articular la primera xarxa postal a escala europea i que Felip el Bell va saber aprofitar nomenant-lo Mestre de Postes. D’aquesta manera va aconseguir assentar un dels fonaments de la monarquia hispànica.

La xarxa viària que va començar a configurar-se en aquell moment va trobar l’impuls en les reformes il·lustrades que va comportar la dinastia borbònica, en la qual el ram de Camins es va incorporar a la Superintendencia de Correos y Postas i es van condicionar i pavimentar alguns trams de camins, es van construir cases de posta i portatge i es va edificar la Reial Casa de Correus, quilòmetre zero de la xarxa de rutes postals que, al llarg de l’època contemporània, configurarien l’actual xarxa de carreteres de l’Estat.

Aquesta emissió forma part de la sèrie Europa que emet PostEurop. S’ha fet en format plec premium i conté com a il·lustració principal una imatge icònica d’un carter amb bicicleta per una ruta rural. El  segell recull la importància de les rutes en el passat, que ha estat  la base per al present, representat per fragments de laterals de camins i carreteres  o de rutes antigues i traçats moderns d’autovies i autopistes.

Comparteix-lo a les teves xarxes