ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides. Centenario Ministerio de Trabajo

  • Data d'emissió: 08/06/2020
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 57,6 x 40,9 mm
  • Efectes en plec: 16
  • Valor postal dels segells: 1 €
  • Tiratge: 160.000

Centenario Ministerio Trabajo

EFEMÈRIDE. Centenari del Ministeri de Treball

El 9 de maig de 1920, la Gaseta de Madrid va publicar el Reial decret pel qual es creava el Ministeri de Treball, al qual se li van assignar l’Institut de Reformes Socials i l’Institut Nacional de Previsió, a més d’acollir competències del Ministeri de Proveïments.

Es considera que l’Administració laboral neix a Espanya a finals del segle XIX, arran de certes inquietuds que manifestaven intel·lectuals, polítics i religiosos sobre les condicions socials i laborals dels treballadors en el que es va anomenar la qüestió social, que va donar lloc a l’establiment de diferents organismes i institucions que es van dedicar a estudiar i investigar aquestes qüestions, com l’Institut de Reformes Socials o la Comissió de Reformes Socials que, creada el 1883, és  considerada la precursora del Ministeri de Treball.

El 1906 es crea la Inspecció de Treball a fi de  garantir el compliment  de les  lleis reguladores del treball i el 1908 es crea l’Institut Nacional de Previsió, precursor de l’actual Institut de la Seguretat Social.

Al llarg de la seva història, el ministeri ha anat canviant de denominació i actualment s’anomena Ministeri de Treball i Economia Social.

L’administració laboral té una funció triple: fomentar i millorar les condicions de vida i de treball dels treballadors; organitzar serveis públics per donar servei a la ciutadania en l’àmbit laboral (ocupació, immigració, seguretat social, etc.) i controlar el compliment de la normativa laboral, de seguretat social i riscos laborals, fonamentalment, a través de la Inspecció de Treball.

Del ministeri depenen actualment el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Inspecció de Treball i Seguretat Social, l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball i el Fons de Garantia Salarial.

El motiu del segell commemoratiu recull una il·lustració d’un grup de treballadors de diferents gremis i diversos gèneres sobre un fons que mostra la façana de la seu del Ministeri de Treball, ubicada al complex governamental de Nous Ministeris a Madrid. A més, s’afegeix el logotip creat pel Ministeri de Treball per celebrar els seus 100 anys de vida.

Comparteix-lo a les teves xarxes