ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Arte contemporáneo. Lucio Muñoz

  • Data d'emissió: 25/06/2020
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 101,8 x 122 mm
  • Mida del full bloc: 115 x 144 mm
  • Núm. de segells per full bloc: 1
  • Valor postal dels segells: 5,45 €
  • Tiratge bloc: 140.000

Lucio Muñoz

ART CONTEMPORANI. LUCIO MUÑOZ.

Considerat un dels pioners de l’abstracció a Espanya, Lucio Muñoz és el protagonista del segell que enguany Correos dedica a l’art contemporani.

Madrileny nascut el 1929, va formar part de la generació d’artistes dels anys cinquanta.

Inicia la seva carrera centrant-se en paisatges i derivant després en un veritable compromís amb l’expressionisme abstracte, que deixa clar en la seva estada a París.

Ja a Espanya, a finals de la dècada de 1950, dues exposicions, una a la galeria Fernando Fe i una altra a l’Ateneo, el consoliden dins de l’avantguarda espanyola.

L’obra de Lucio Muñoz fascina, entre altres coses, pel fet de fusionar materials tradicionals amb d’altres de més sorprenents en aquest tipus d’obres, com són la terra, el paper o el cartó.

El 1983 obté el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, moment en què sorgeix una obra molt més paisatgística, naturalista, romàntica i efusiva, en la qual la fusta s’integra de manera espontània com un element més.

La fusta, un dels materials més revolucionaris amb què treballa, el porta a crear obres a partir de contraxapats, que modifica esgarrapant-los o cremant-los.

Un exemple d’aquestes tècniques és l’obra que protagonitza el segell dedicat a l’autor. Es tracta de l’obra El con del bosc Kobernaus, inspirada en la novel·la Correcció, de Thomas Bernhard, que va exercir una gran influència en la seva trajectòria artística.

Obra especialment hipnòtica i poderosa, presenta com a element principal una mena de tipi natiu americà encara que l’autor, basant-se en la novel·la esmentada abans, podria pretendre suggerir un monument funerari, antic, en ruïnes, que està sent devorat pel bosc, pel temps.

Una vegada més un segell representa una gran obra d’art que quedarà plasmada en una altra, més petita en mida que roman i té, igual com l’art, una gran capacitat de difusió.

Comparteix-lo a les teves xarxes