ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Mujeres en la Ciencia. María Andresa Casamayor de la Coma

  • Data d'emissió: 29/06/2020
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm
  • Efectes en plec: 8
  • Valor postal dels segells: 1,45 €
  • Tiratge: 144.000 sellos

María Andresa Casamayor

DONES EN LA CIÈNCIA. MARIA ANDRESA CASAMAYOR DE LA COMA.

Correos, en el seu afany per donar a conèixer i destacar les dones que han dut a terme grans assoliments per a la història de la humanitat, dedica aquesta vegada un nou plec premium a la dona en la ciència.

El segell té com a protagonista la matemàtica que va elaborar el primer manual didàctic d’aquesta matèria, almenys, el primer del qual es té constància i que es conserva a la Biblioteca Nacional.

María Andresa Casamayor de la Coma va publicar una obra titulada Tyrocinio aritmético, dedicat i censurat per les Escoles Pies de Saragossa.

Seguint la tradició o el costum que regia en l’època quan una dona escrivia un llibre que no es considerava adequat per a ella, i amb la intenció que tingués més acceptació, el va publicar amb el pseudònim de Casandro Mamés de la Marca y Aranoa, un anagrama original del seu nom real.

El Tyrocinio és un llibre que recull la manera d’ensenyar les quatre regles d’una manera clara, breu i assequible, amb un contingut pràctic dirigit principalment al comerç.

Va exercir com a mestra de nenes, i durant bona part de la seva vida com a mestra de primeres lletres a les escoles públiques de la ciutat, en què va posar en pràctica tots els seus coneixements matemàtics i, sobretot, va utilitzar una didàctica que feia que aquesta assignatura, sempre temuda per molts, arribés a les seves alumnes amb més facilitat.

El segell, que recorda el naixement d’aquesta dona increïble, tan avançada al seu temps i amb uns interessos poc habituals, mostra una imatge femenina, borrosa, una mena de miratge, tal com va ser la seva autoria literària la major part del temps.

Una mà que traça nombres amb un guix blanc completa el disseny que vol valorar la tasca d’aquesta dona de ciència, d’ella i de totes les que van assolir grans fites científiques, que les estan assolint i que, per descomptat, les assoliran en el futur.

Comparteix-lo a les teves xarxes